Poșta Română a livrat 12 milioane de carduri de sănătate

Ultima actualizare:

    Circa 93% dintre românii asigurați au primit acasă cardurile de sănătate
Circa 93% dintre românii asigurați au primit acasă cardurile de sănătate

Cardurile de sănătate, care atestă calitatea de asigurat în sistemul medical din România, au fost livrate în proporție de 93%. Poșta Română a trimis 12,26 de milioane de plicuri către asigurați și mai are de livrat sub un milion de carduri.

Din cele 13,2 milioane de carduri emise de Casa Naționala de Asigurări de Sănătate (CNAS), 93% au ajuns la beneficiarii lor prin intermediul Poștei Române, se arată într-un comunicat remis redacției noastre. Conform datelor operatorului de servicii poștale, Bucureștiul se află pe primul loc la numărul de carduri distribuite (1,22 milioane de trimiteri), urmat de județul Prahova (511.000 de trimiteri) și de județul Timiș (438.000 de trimiteri). Totodată, numărul cardurilor care au fost returnate CNAS fiindcă beneficiarii lor nu au fost găsiți la domiciliu se ridică la 153.720 în Capitală, la 17.885 în județul Prahova și la 44.325 în Timiș.

În schimb, județele cu cei mai puțini asigurați pentru care s-au emis carduri de sănătate sunt Ialomița (79.900 de carduri emise și o rată de retur de 8%), Ilfov (101.082 de carduri și o rată de retur de 9,12%) și Covasna (150.683 de carduri și o rată de retur de 6,6%).

Poșta Română a câștigat anul trecut licitația privind livrarea cardurilor de sănătate, organizată de CNAS. Conform contractului, Poșta trebuie să livreze în următorii patru ani 13,6 milioane de carduri, în schimbul sumei de 37,5 milioane de lei. Cardurile sunt destinate cetățenilor români care au cel puțin 18 ani, care plătesc contribuții la sistemul de sănătate. Carduri de sănătate vor primi și tinerii care vor împlini 18 ani în următorii patru ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net