Am intrat în Săptămâna Mare, a trecut aproape o lună de la prima ordonanță militară, anunțată pe 18 martie, iar românii încă au întrebări legat de ceea ce pot face în afara locuinței lor. Pot să îmi vizitez părinții și să iau masa cu ei de Paște? Este una dintre întrebările la care autoritățile au oferit răspuns.


Întrebare: Pot să îmi și vizitez părinții și să iau masa cu ei de Paște? Iată ce au răspuns autoritățile:

  • Răspuns:  Prin Ordonanțele Militare NU sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces. 

Astfel, puteți merge să le duce părinților cele necesare, însă nu puteți sărbători Paștele în familie, în jurul mesei cu bucate tradiționale. Dacă le duceți provizii, trebuie să bifați punctul 4 din declarația pe propria răspundere, pe care o găsiți aici, unde se menționează: "motive justificate precum îngrijirea/însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie". Vezi aici cum se completează de mână declarația pe propria răspundere.

Citește și:

„Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” Ce răspunde Poliția Română

Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare se pot plăti ușor online. Cât timp aveți la dispoziție

 

 
 
Loading...