O fetiță blondă, cu ochi albaștri, buze cărnoase și nas perfect. Asta au văzut reprezentanții unei agenții de modă la Daria Peiciu, din Călărași. Acum fata este pe podium în străinătate şi a apărut într-o revistă newyorkeză. Povestea elevei de 17 ani care a devenit fotomodel internațional. Bravo, Daria!


Liceanca Daria Peiciu este, la numai 17 ani, un fotomodel care a pozat în Coreea de Sud şi a apărut într-o revistă newyorkeză. Fata este pe podiumuri de la 14 ani, dar îşi continuă cu seriozitate studiile, învăţând în pauzele şedinţelor foto, scrie adevarul.ro.

Povestea elevei de 17 ani care a devenit fotomodel internațional

După ce iese de la şcoală, o elevă în vârstă de 17 ani, se transformă într-un manechin de succes. Daria Peiciu este model pentru agenţia MUR Models, iar faima ei a depăşit hotarele României, scrie adevarul.ro.

A defilat timp de două luni în Coreea de Sud şi a fost protagonista unui editorial publicat într-o revistă din New York. Aflată la început de drum în lumea fashion-ului, adolescenta a fost remarcată de cei mai buni creatori. Recent a defilat pentru Alexandra Calafeteanu, în show-ul dedicat împlinirii a 10 ani de activitate.

Cum poți ajuge fotomodel

Daria Peiciu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei din Călăraşi, povesteşte cum a fost contactată de către agenţia cu care lucrează în prezent, unde trimisese câteva fotografii.

”Aveam 14 ani şi am fost chemată la casting. Părinţii mei m-au susţinut în absolut tot ce mi-am propus, aşa că, alături de ei, am mers la Bucureşti, la agenţie. Acolo am întâlnit o întreagă echipă şi lucrurile s-au întâmplat destul de rapid: m-au măsurat, m-au fotografiat, mi-au explicat în ce constă aceasta meserie şi m-au acceptat în agenţie. Ulterior am fost programată pentru primele mele teste foto şi am început să merg la castinguri pentru diverse proiecte“, povesteşte Daria Peiciu.

Adolescenta spune că este vorba despre o muncă adevărată, care trebuie făcută cu seriozitate, ambiţie şi pasiune.

daria_peiciu-fotomodel-eleva.jpg

daria_peiciu-fotomodel-eleva
Daria Peiciu are dimensiuni ca la carte – înălţime de 1,73 m şi circumferinţe de 82 - 59 – 88 cm
FOTO: Facebook

”La prima vedere, modelingul este într-adevăr, o meserie frumoasă şi aparent accesibilă oricui. La urma urmei, munca în sine presupune să fii machiată, coafată, să îmbraci tot felul de haine, să pozezi sau sa defilezi. Doar că munca adevărată se face până în momentul defilatului sau al pozatului. Şi aici lucrurile se complică puţin. Pentru mine, provocarea majoră este să dozez echilibrat timpul între şcoală şi meserie. Trebuie să fii ambiţios şi organizat. În modeling trebuie să te antrenezi zilnic. Să faci sport, să respecţi dietele (dacă este cazul), să exersezi posing-uri, să citeşti şi să urmăreşti tot ce se întâmplă în industrie. Moda este un domeniu în care totul se schimbă şi se înnoieşte o dată la 6 luni, la schimbarea sezoanelor”, a povestit Daria Peiciu, pentru adevarul.ro.

Daria Peiciu, fotomodel internațional

Despre călătoria şi şederea în Coreea de Sud, Daria Peiciu povesteşte cu mult drag. A locuit la Seul timp de două luni, a experimentat gusturi inedite, a legat prietenii şi a muncit cu multă responsabilitate. Spune că aceasta a fost prima ei ieşire din ţară şi primul zbor cu avionul. O experienţă de neuitat, departe de casă, dar cu gândul la cei dragi.

daria_peiciu-fotomodel.jpg

daria_peiciu-fotomodel
Daria Peiciu este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei din Călăraşi
FOTO: Facebook

„Prin intermediul agenţiei mele, am fost acceptată de ACE models, o cunoscută agenţie coreeană, la un contract de 2 luni. Aveam aproape 16 ani, dar Coreea de Sud este una dintre ţările în care poţi lucra legal ca model încă de la 14 ani. Aşa că am obţinut permisul de muncă şi am plecat. Pe aeroportul din Bucureşti, părinţii m-au «predat» echipajului de zbor care m-a însoţit până în Seul. Acolo am fost preluată de către reprezentantul agenţiei coreene. Cred că acele două luni m-au schimbat total. Am devenit mult mai responsabilă, mai încrezătoare, punctuală. Am locuit 2 luni singură şi, deşi echipa din agenţie mă însoţea la castinguri sau la joburi, acasă, în apartamentul de modele, trebuia să mă organizez singură. Modelele sunt într-o permanentă competiţie. Pentru că atunci când pleci internaţional, automat mergi la foarte multe castinguri”, amai spus Daria, citată de adevarul.ro.

Dieta unui fotomodel

Chiar dacă are dimensiuni ca la carte – înălţime de 1,73 m şi circumferinţe de 82 - 59 – 88 cm - Daria Peiciu este atentă la diete. Nu-şi permite să mănânce orice. Spune că totul este permis, atâta vreme cât nu-şi schimbă dimensiunile necesare în acest domeniu.

„Tot ce mâncăm se vede. Dacă nu în dimensiuni, cu siguranţă pe piele. Ori noi, modelele, trebuie să fim mereu într-o condiţie fizică bună. Altfel nu lucrăm. E simplu. Aşa că e normal să mănânci sănătos, nu prăjit, nu condimentat, nu carbohidraţi, nu fast-food sau snacks-uri. Mai mult grill şi salate. Apă multă şi fructe, dar niciodată seara”, spune Daria.

În prezent, Daria Peiciu se află în ţară şi participă la şedinţe foto de portofoliu, campanii, reclame şi tot ce se întâmplă în modelingul românesc. “Mai mult ca sigur că pe timpul vacanţei de vară voi pleca din nou internaţional. Pe termen lung sper să fiu protagonista unor mari campanii publicitare, realizate dincolo de ocean. Sunt o mare admiratoare a top modelului Gigi Hadid şi cu multă muncă şi ambiţie, sper să îi calc pe urme“, explică Daria Peiciu, citată de adevarul.ro.

Citește și:

Bucurie pe chipurile a 429 de elevi care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională

Catrinel Menghia a pozat complet goală! Și-a uimit fanii cu o imagine neobișnuită

 
 
Loading...