Povestea lui Arsenie Boca, în «Weekend Adevărul»

Ultima actualizare:

I s-a interzis să mai poarte haina monahală sau să slujească în altar, ca preot. Pictura sa, cu un caracter unic în lume, a făcut ca Biserica Drăgănescu, din judeţul Giurgiu, să devină o „Capelă Sixtină a Ortodoxiei Româneşti".

Acum, la mormântul lui de la Mănăstirea Prislop vin săptămânal mulţimi de pelerini. În Săptămâna Mare, „Weekend Adevărul" (numărul din 3-5 mai) vă prezintă o poveste despre Arsenie Boca, spusă cu vorbele unor oameni care l-au cunoscut.

Aspazia Oţel Petrescu, fost deţinut politic, îşi aminteşte cum, într-o noapte, Arsenie Boca a purtat prin furtună o lumânare aprinsă.

„Era de groază, bubuia furtuna, iar sălciile pur şi simplu măturau aleea cu coroanele lor. Părintele a luat din sfeşnic o lumânare groasă şi ne-a ţinut-o nouă, să avem lumină. La vijelia aia, flăcările se învolburau în toate felurile, mergeau în dreapta, în stânga, dar nu s-au stins. Apoi mi-a spus: «Ţine şi tu lumânarea asta». La mine lumânarea s-a stins imediat. «Vezi», a adăugat, «trebuie să înveţi să ţii o lumânare în furtună».

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net