Povestea pomului de Crăciun. Primul brad a fost împodobit în anul 1510

Ultima actualizare:

    Bradul împodobit a fost folosit pentru prima oară pentru a marca Sărbătorile de iarnă, în Letonia, în anul 1510FOTO: historia.ro
Bradul împodobit a fost folosit pentru prima oară pentru a marca Sărbătorile de iarnă, în Letonia, în anul 1510FOTO: historia.ro

Acum 153 de ani a fost împodobit primul brad de Crăciun în România. Sosirea dinastiei Hohenzoller în Țările Române a dus la introducerea de noi tradiții, inclusiv de Crăciun. Însă, alt popor a ”inventat” bradul împodobit, acum mai bine de 300 de ani.

Potrivit istoricilor, primul brad împodobit în România a fost la curtea Regelui Carol I. Se întâmpla în anul 1866, iar obiceiul a fost adus din Germania. Însă, obiceiul era deja răspândit în lume.

  • Bradul împodobit a fost folosit pentru prima oară pentru a marca Sărbătorile de iarnă, în Letonia, în anul 1510. De atunci, pomul împodobit a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului.
  • 11 ani mai târziu, în 1521, prințesa moștenitoare a Franței Helene de Mecklenburg duce tradiția tocmai în Franța, după căsătoria cu ducele de Orleans. De aici, obiceiul se răspândește cu rapiditate în întreaga Europă.
  • Trec peste 80 de ani însă, pentru ca primul brad de Crăciun să își facă apariția într-o piață publică. Mai exact, în 1605, atunci când la Strasbourg un brad este împodobit cu mere roșii și dulciuri.
  • În 1611, la Breslau, Polonia, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien împodobește primul brad așa cum îl cunoaștem noi astăzi.
  • În Statele Unite ale Americii, tradiţia ajunge la începutul anilor 1800, odată cu imigranţii germani stabiliţi în Pennsylvania, însă împodobirea bradului a fost legalizată pentru prima dată în 1836, în statul Alabama.
  • Brazii de Crăciun au devenit foarte populari mai ales după inventarea instalaţiei electrice. În 1895, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Grover Cleveland, a decorat bradul de la Casa Albă cu becuri colorate, iar această idee s-a răspândit rapid în toată ţara.
  • Primul brad care a fost împodobit în România a fost la curtea regelui Carol I, în anul 1866, odată cu sosirea dinastiei Hohenzollern în Ţările Române. Obiceiul a fost preluat imediat de boierimea bucureşteană a vremii, astfel că, începând din acel an, bradul împodobit a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului, inclusiv în casele româneşti. (Sursa: historia.ro)

Citește și:

Primul brad din România a fost împodobit în 1866, la curtea Regelui Carol I

Cum se împodobeşte perfect bradul de Crăciun

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net