Povestea tinerei care a învățat să trăiască fără un picior. Face sport și vrea să poarte tocuri

Ultima actualizare:

    Stela Bizdu poartă proteza de 6 luniFoto: Sever Gheorghe
Stela Bizdu poartă proteza de 6 luniFoto: Sever Gheorghe

Are 36 de ani, este frumoasă de pică și are parte de o familie cum mulți și-ar dori. Asta a ajutat-o să treacă peste cumpăna vieții ei. Stela Bizdu a rămas fără un picior, după un accident rutier. Deși la început a avut nevoie de psihiatru ca să-și revină din șoc, femeia s-a redescoperit, se acceptă așa cum este și face tot posibilul să trăiască frumos.

Există viață și după o dramă cumplită ca cea prin care trece Stela Bizdu. Pe 7 iulie 2018, ora 17.00, totul s-a schimbat radical. Este ziua pe care nu o va uita niciodată.

O maşină i-a smuls glezna, în urma unui tragic accident auto și a supravieţuit datorită unui înger salvator. De atunci, a redevenit un alt om. Mult mai responsabil, după cum spune chiar ea.

Stela Bizdu:”Mi l-a prins între ușă și prag și l-a retezat”

„În ziua aceea colindasem magazinele împreună cu sora mea. Urma să fiu nașă și îmi căutam rochia perfectă. Nu găsisem nimic care să-mi placă și m-am întors spre casă. În drum, în zona Piața Obor, am oprit într-o parcare de la marginea trotuarului ca să o iau și pe mama. M-am asigurat că nu vine nimeni, am deschis portiera și am scos piciorul. Nu am apucat să-l pun pe pământ că o mașină m-a lovit. Mi l-a prins între ușă și prag și l-a retezat. L-am văzut aruncat la un metru și țâșnea sânge ca într-un film de groază. Nu știam dacă am murit sau încă trăiesc”, rememorează Stela Bizdu secena de coșmar.

Stela Bizdu, alături de fiul ei, Ianis
Stela Bizdu, alături de fiul ei, Ianis

Au urmat pentru ea patru luni cumplite. Rămasă fără un picior, tânăra, mamă a unui băiețel de 3 ani, a devenit dependentă de cei din jur. În special de soțul ei, care o căra în brațe peste tot.

”Mă ducea la baie, îmi aprindea lumina. Făcea tot ce înainte era banal pentru mine. Mă târam cu cadrul și eram cu psihicul la pământ. Medicii, pastilele și psihologul m-au ajutat să-mi revin din depresie. Înainte nu eram mulțumită de cum arătam, nici degetele de la picioare nu-mi plăceau, iar acum am învățat să mă iubesc așa cum sunt și să nu mai pun presiune pe mine”.

Merge și face sport cu proteză

La zece luni de la noua viață, Stela este din nou fericită. Merge cu ajutorul unei proteze provizorii, pusă în Anglia. Cântărește 2 kg, dar asta nu o împiedică să facă sport, să urce și să coboare scări, să meargă la serviciu sau la evenimentele la care este invitată.

Stela nu a renunțat să facă sport
Stela nu a renunțat să facă sport

Consideră că acum face parte din ea și nu o ascunde. Poartă fuste și rochii, își ridică blugii și nu se mai simte jenată atunci când privirile oamenilor coboară spre bucata ei de fier.

Ieri am găsit-o pe Stela Bizdu la ”Digital Divas”, gala femeilor puternice organizată de Avon. Deviza a fost ”noul reper este frumusețea fără reguli”.

Stela este fermier

Tânăra din povestea noastră a devenit între timp o femeie de afaceri de succes. Este din București, dar locuiește la Tulcea, acolo unde s-a apucat de legumicultură. Are oameni care-i muncesc câmpul, dar merge des să vadă cu ochii ei că totul se întâmplă conform graficului.

Soțul o iubește mai mult ca oricând, iar Ianis, micuțul ei fiu, știe că mama lui este altfel.

Stela și soțul ei își trăiesc în continuare povestea de dragoste
Stela și soțul ei își trăiesc în continuare povestea de dragoste

”Îmi fac duș într-un  picior și nu-mi mai percep problema ca pe un handicap. Este o frumusește care mă diferențiază de restul. Sunt fericită și împăcată cu mine”, ne-a spus femeia.

În curând, Stela va pleca în Anglia, acolo unde i se va monta proteza definitivă. Strânge banii deocamdată, pentru că dispozitivul costă 33.000 lire sterline. Dar o va ajuta să alerge, să conducă mașina și să poarte tocuri.

În viitorul apropiat medicii vor începe să facă transplant de os și visează cu ochii deschiși la momentul în care va avea picior din nou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net