Prietenii sinucigaşului care a distrus o familie din Dolj: "Dorea ca moartea lui să apară la TV"

Ultima actualizare:
Dan şi Ramona Băcescu, împreună cu Deia, fetiţa lor
Dan şi Ramona Băcescu, împreună cu Deia, fetiţa lor

Elemente noi în cazul şocant de pe Centura de Nord a Craiovei! Leontin Popa, şoferul de 25 de ani care a intrat intenţionat pe contrasens şi care a distrus o familie din Motru, spera ca sinuciderea sa să fie mediatizată. Mai mulţi prieteni ai tânărului cred că drama de pe 28 iulie putea fi evitată, dacă familia lui intervenea la timp.

O săptămână de la cumplitul accident! Marţi, 28 iulie, la ora 5.00 dimineaţa, Leontin Popa, dezamăgit în dragoste, a hotărât să-şi pună capăt zilelor.  Aflat la volan pe Centura de Nord a Craiovei, el a pătruns cu viteză pe contrasens şi a intrat în prima maşină care i-a ieşit în cale. În autoturismul lovit se afla o familie frumoasă din Motru, care pleca la mare: Dan Băcescu (41 de ani), Ramona (34 de ani), soţia sa, Deia (6 ani), fetiţa lor.  În urma impactului devastator, bărbatul şi copila au decedat, iar femeia a ajuns la spital, fiind nevoită, după extrenare, să-şi îngroape ceea ce avea mai scump pe lume.      Prietenilor lui Leontin Marian Popa încă nu le vine să creadă. „Eu nu pot să-i găsesc vreo scuză. L-am cunoscut pe Leontin bine. În ultima lună nu ne-am mai văzut. Era un tip OK, cel puţin aşa părea”, povesteşte un amic al sinucigaşului pentru adevarul.ro. “Apropiaţii lui spun că s-a schimbat enorm după ce s-a despărţit de Ana, prietena lui. El şi Ana au locuit împreună, au fost colegi de serviciu. Apoi s-au despărţit şi în ultima lună era de nerecunoscut. Era abătut şi vorbea numai despre faptul că el nu poate trăi fără ea. Că s-a săturat de viaţa asta. Că o va face să plătească. Că nu o să mai aibă linişte. A spus de nenumărate ori că se urcă în maşină şi se opreşte într-un TIR. Daniel Popa, fratele său, când a auzit asta, trebuia să intervină. Dacă îl ducea la un psiholog, dacă i-ar fi explicat că nu e în regulă cum gândeşte, eu cred că nu se ajungea la tragedie. Leontin n-a ales să intre cu maşina într-un copac, de exemplu. Dorea ca moartea lui să apară la TV. De asta spunea că se va vorbi mult despre el şi că Ana nu-şi va găsi liniştea. Nu pot să-i găsesc nici o scuză. Şi ca mine gândesc şi alţii. Nu vreau să-mi daţi numele pentru că, din păcate, nu mai ştim printre ce oameni trăim”, încheie prietenul celui care a provocat drama.

Un alt apropiat dezvăluie că Leontin Popa a avut probleme cu legea încă din adolescenţă, fapt confirmat şi de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj. „Am văzut că pe reţelele sociale mulţi îl plângeau, spuneau că a fost un om bun, iar mama lui scria că a fost un copil cuminte. Nu este deloc adevărat”, arată un alt prieten. “De mic a creat probleme. Poliţiştii au tras după el când încerca să fure. Avea vreo 16 ani când s-a întâmplat treaba asta. El şi un prieten au vrut să fure dintr-o gospodărie, iar poliţiştii s-au luat după ei. Erau pe un scuter. Prietenul a şi fost împuşcat în picior. Atunci ştiu că familia l-a susţinut. Aşa cum l-a susţinut şi când avea abateri în trafic. Ştiau că nu e uşă de biserică”, mai spune apropiatul lui Leontin.  


    Dan şi Ramona Băcescu, împreună cu Deia, fetiţa lorFoto: Dan Băcescu / Facebook
Dan şi Ramona Băcescu, împreună cu Deia, fetiţa lorFoto: Dan Băcescu / Facebook

Click! spune

Înainte de a urca la volanul maşinii pe care i-o cumpărase Ioana Pătru, mama sa, aflată la muncă în Spania, Leontin Popa a încropit un bilet de adio, pe care poliţiştii i l-au găsit, după accident, în buzunar. El scrisese că o iubeşte pe Ana, fosta prietenă, şi că nu vrea să mai trăiască. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net