Proaspăt pensionaţi, românii pot aştepta chiar şi un an până să-şi încaseze prima pensie. Şi asta pentru că angajaţii de la casele de pensii sunt puţini şi nu fac faţă volumului de muncă.


Din 2010, când din sistemul de pensii au plecat o mie de angajaţi, lucrurile merg din ce în ce mai greu la casele de pensii, anunţă rtv.net. Astfel, se ajunge la situaţia ca oamenii să aştepte mult şi bine pensia mult râvnită. Ministrul Mariana Câmpeanu spune că o soluţie ar putea fi ca dosarele de pensionare să fie făcute cu un an, chiar doi înainte.

“Cea mai mare problemă o reprezintă eliberearea unor adeverinţe de la unităţile care s-au desfiinţat, pentru că lichidatorii care au preluat, nu au preluat arhiva în totalitate”, spune Mariana Câmpeanu.

Cei care nu reuşesc, însă, să-şi facă dosarul din timp, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare şi să spere că vor beneficia de ajutor din partea membrilor familiei până când vor ajunge să ia prima pensie.

Ministrul Muncii promite că până la toamnă va fi gata portalul prin care toţi românii îşi pot calcula pensia şi pot afla de ce docuumente au nevoie pentru dosarul complet.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: