Primăria Bucureștiului va lua în proprietate și administrare mai multe terenuri, pe care vor fi construite locuințe sociale și pentru tineri. În prezent, ele aparțin Ministerului Apărării, dar după ce se va realiza transferul, aici se vor face și investiții pentru sistematizarea circulației.


Gabriela Firea, primarul Capitalei, și ministrul Apărării, Mihai Fifor, s-au întâlnit pentru a discuta pe baza acestui subiect:

"Una dintre problemele cu care se confruntă Capitala şi pe care ne dorim să o rezolvăm cât mai rapid este deficitul de locuinţe. Am înfiinţat Trustul de Construcţii Metropolitane care are că obiectiv construirea unor ansambluri de locuinţe, la preţuri mult mai mici, destinate atât categoriilor sociale defavorizate, cât şi tinerilor care nu-şi permit să achiziţioneze o locuinţă de pe piaţă liberă. O primă măsură pe care am întreprins-o a fost identificarea unor terenuri care să se preteze la astfel de investiţii. O parte dintre acestea nu sunt, însă, în proprietatea municipiului Bucureşti, ci în proprietatea statului şi în administrarea MApN. De aceea, venim cu propunerea de a constitui un grup de lucru tehnic, format din specialişti ai PMB şi MApN, care să ia măsurile necesare astfel încât să putem declanşa cât mai urgent procedurile juridice necesare pentru preluarea terenurilor şi demararea investiţiilor ", a declarat Gabriela Firea, conform economica.net.

Astfel, Municipalitatea intenționează să investească în proiecte imobiliare și investiții pentru sistematizarea circulației în următoarele zone din București: strada Odăi (aproximativ 9.000 de metri pătrați), strada D. Pompei (40.000 de metri pătrați) și strada Gheorghe Pătrașcu (9.000 de metri pătrați).

Sursa citată mai precizează că primarul Capitalei și ministrul Apărării au convenit pentru a prelua încă trei terenuri de pe Șoseaua Olteniței, Prelungirea Ghencea și Șoseaua Antiaeriană pentru a realiza noi artere sau construirea unor pasaje, pe inelul median al Bucureștiului.

 

 
 
Loading...