10 persoane au murit și alte șapte sunt în stare gravă, după ce a izbucnit un incendiu în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, unde erau internați și intubați pacienți cu COVID-19.


Până la acest moment nu este cunoscută cauza incendiului, însă sursele DIGI24 spun că flăcările ar fi pornit din cauza unui injectomat. Medicul de gardă s-a ales cu arsuri foarte grave pe o suprafață mare a corpului, după ce a intrat în salon pentru a încerca să salveze cât mai mulți pacienți. Acesta va fi transportat cu o aeronavă medicală la Spitalul Floreasca din București.

 

sectie-ati-piatra-neamt.jpg

incendiu in sectia ati a spitalului din piatra neamt
Imagine din secția de ATI

Spitalul Judeţean Piatra Neamţ prezenta nereguli în ce priveşte siguranţa personalului şi a pacienţilor, mai exact patru indicatori cu neconformităţi, a declarat la Digi24 Marius Filip, directorul Unităţii de Standarde din cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

incendiu-ati-piatra-neamt.jpg

incendiu in sectia ati a spitalului din piatra neamt
Pacienții din saloanele alăturate au avut de suferit din cauza fumului
foto: ISU

„Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare, respectiv el este vizat de-abia pentru anul viitor pentru acreditare, dar de la ultima acreditare noi ne-am uitat rapid peste nişte rezultate şi tocmai în zona în care instituţia trebuia să asigure siguranţa personalului, inclusiv a pacienţilor, printr-un plan de prevenire a incendiilor şi evacuare a acestora, aşa suna indicatorul la vremea respectivă, are patru indicatori cu neconformităţi, respectiv nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizaţi pentru fiecare secţie sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenţie în caz de incendiu declanşat, nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam aşa se prezentau, din păcate”, a declarat Marius Filip, la Digi24.

piatra-neamt.jpg

incendiu in sectia ati a spitalului din piatra neamt
Ambulanțe din județele învecinate au sosit la Spitalul Județean Piatra Neamț
foto: ISU
 
 
Loading...