Greu să îi judeci pe puternicii zilei! Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, amânarea pentru 14 ianuarie, a tuturor proceselor importante de corupție, de la speța lui Liviu Dragnea la cele ale lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Motivul? Scandalul din jurul modului de alcătuire a completurilor de 5 judecători


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie avea programat, luni, un nou termen de judecată în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Potrivit antena3.ro, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti privind anularea tragerii la sorţi a completurilor, dată la începutul lui noiembrie, 25 de procese importante au fost amânate după Sărbători.
Majoritatea magistraţilor de la ICCJ s-a exprimat în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie, completurile de cinci judecători să acorde noi termene de judecată pentru ianuarie 2019. 
Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel. 

 

loading...
Loading...