Profesor universitar la Iași, prinsă de mai multe ori băută la volan. Ultima dată avea și permisul suspendat

Ultima actualizare:

    Profesor universitar Liliana Vornicu a fost trimisă în judecată după ce a fost prinsă băută la volan  Foto: Facebook
Profesor universitar Liliana Vornicu a fost trimisă în judecată după ce a fost prinsă băută la volan Foto: Facebook

Prins de mai multe ori sub influența alcoolului la volan, chiar și condamnat anterior pentru aceeași faptă, un profesor universitar din Iași s-a urcat în continuare băut la volan. Ultima dată când au prins-o la volan băută pe Liliana Albu Vornicu, polițiștii au descoperit că femeia circula având permisul suspendat.

Conf. univ. dr. ing. în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iași, Liliana Albu Vornicu (58 ani) a fost trasă pe dreapta ultima data de polițiști în august 2020. Șoferița se afla la volanul unui autoturism marca Audi A4 în zona Păcurari, când a fost observată de polițiști. Oprită pentru verificări, aceasta i-a șocat pe oamenii legii. Nu numai că avea permisul suspendat, dar mirosea și a alcool. Testată cu alcooltestul, s-a dovedit că, într-adevăr, consumase alcool, având 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie bzi.ro.    

Fără permis și băută la volan 

Trimisă în judecată în septembrie 2020, profesoara a încercat să scape de acuzații, prin întoarcerea dsarului la Parchet. Însă magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au repins ca nefondate cererile formulate de aceasta și a dispus trimiterea în judecată sub acuzațiile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.  

Condamnată cu suspendare    

La finele lunii iunie 2020, magistrații ieșeni au condamnat-o pe Liliana Albu Vornicu la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul cu alcoolemie. De asemenea, aceasta a fost obligată să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția Fond Locativ sau la Direcția Generală Economică și Finanțe Locale Iași, pe o perioadă de 90 de zile. Conform anchetatorilor, în ianuarie 2020, în zona Păcurari, Liliana Albu Vornicu a fost orpită pentru un control rutier. Deși mirosea a alcool, aceasta nu a acceptat să fie testată, astfel că a fost dusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, femeia a fost trimisă în judecată de către anchetatori. 

Citește și: 

Înfricoșător! Cine urcă băut la volan are un risc de a muri de 3 ori mai mare

Craiovean arestat, după ce a fost prins băut la volan de trei ori, în două zile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net