Nu mai avem Guvern de două zile! Opoziția a reușit să dea jos Executivul Dăncilă după a patra încercare. Acum, liderii partidelor care au pus umărul la debarcarea PSD de la Putere discută cu președintele țării care sunt variantele pentru viitorul premier. Pentru început, Klaus Iohannis le-a promis românilor că nu se vor tăia pensiile și salariile.


”Nu trebuie să pierdem nici o zi, avem nevoie de un guvern validat în Parlament cât mai repede”, a spus, ieri, Kelemen Hunor, președintele UDMR, imediat după ce a ieșit de la negocieri cu șeful statului.

Acesta a chemat la Cotroceni, încă de joi, toate partidele ca să stabilească cum se va contura următorul cabinet de la Palatul Victoria.

Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va susţine un guvern care ar trebui să se constituie în jurul PNL, pentru că a inițiat Moțiunea de Cenzură.

PMP și Pro-România au pretenții de premier

”Nu intenţionăm să facem parte dintr-o formulă de guvernare viitoare, vom acorda sprijinul la învestire, dar vom avea câteva condiţii”, a declarat Tăriceanu.

Șeful PMP Eugen Tomac a spus că formaţiunea sa susţine validarea cât mai rapidă a unui guvern și ar vrea ca premierul să fie dat de PMP.

Daniel Constantin de la Pro-România și-a manifestat disponibilitatea de a intra la guvernare și chiar a subliniat că are persoane pregătite care să ocupe funcția de prim-ministru.

Cu toate ofertele primite, Klaus Iohannis a ținut să precieze că ne pregătim pentru un guvern PNL sau construit în jurul PNL.

Unii cred că Ludovic Orban va fi desemnat premier, alții îl văd în această poziție pe Cătălin Predoiu.

Klaus Iohannis: ”Guvernul se va forma în jurul PNL”

”Va guverna 12 luni, va gestiona bugetul şi va organiza alegerile. Nu va face decât o administrare corectă, fără extravaganţe, fără excese şi fără ordonanţe de urgenţă în nici un domeniu”, a punctat Kelemen Hunor.

Totodată, șeful statului a ținut să-i liniștească pe români că nu vor avea de suferit din punct de vedere financiar. ”Nu vor exista tăieri de salarii și de pensii, asta pentru a contrazice o informație mincinoasă a PSD-iștilor”. Negocierile pe tema noului cabinet vor continua luni și marți, când va fi desemnat șeful acestuia.

Iar, imediat ce partidele vor bate palma cu președintele, premierul numit va merge în Parlament pentru a primi votul de încredere. Viorica Dăncilă va susține până atunci interimatul. Legal, ea o poate face 45 de zile.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/cum-raspuns-viorica-dancila-criticilor-din-motiunea-de-cenzura

https://www.click.ro/news/national/reactia-presedinteluiklaus-iohannis-dupa-ce-motiunea-de-cenzura-trecut

https://www.click.ro/news/national/joia-mare-pentru-guvernul-dancila-trece-sau-pica-motiunea-de-cenzura

 

 

 
 
Loading...