Pui de leu ţinut ascuns de angajaţii Zoo de la Craiova

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un nou scandal a izbuncit, ieri, la Grădina Zoologică din Craiova. După ce, săptămâna trecută, angajaţii au încercat să ascundă faptul că o leoaică a fost gestantă şi a fătat patru pui, acum, în urma unui control, la Zoo a fost descoperit un leu în vârstă de 4 luni, care nu fusese declarat.

„Ţuculina", aşa cum a fost botezată, a fost gasită într-o cuşcă, ascunsă de angajaţii Grădinii Zoologice din Craiova, departe de ochii vizitatorilor.

Micuţa leoaică a fost găsită după ce conducerea Regiei Autonome a Domeniului Public şi Fondului Locativ a cerut inventarierea tuturor animalelor. Luaţi prin surprindere, angajaţii Zoo nu au avut timp să mute animalul, iar acesta a fost descoperit. Întrebaţi de ce leoaica nu a fost declarată, angajaţii s-au apărat spunând că, iniţial, nu au fost siguri că animalul va supravieţui.

simeon stalpnicul png

Totuşi, „Ţuculina" a ajuns deja la vârsta de 4 luni şi este perfect sănătoasă! Cel puţin asta au stabilit autorităţile. Unul dintre motivele pentru care angajaţii au ţinut animalul ascuns ar putea fi faptul că reproducerea leilor în captivitate este strict interzisă, iar dacă s-ar fi aflat, s-ar fi lăsat cu sancţiuni sau chiar cu demiteri.

Alţii speculează însă că leul nu a fost declarat tocmai ca să fie vândut ilegal pe o sumă de până la 2.000 de euro. Acum, „Ţuculina" va ramâne în continuare în grija angajaţilor Grădinii Zoologice din Craiova. A fost sesizată şi poliţia pentru a lămuri situaţia şi pentru a se afla cu exactitate ce doreau angajaţii să facă cu animalul.

Patru animăluţe, moarte după ce s-au născut prematur

Scandalul la Zoo Craiova a început, săptămâna trecută, când vizitatorii au surprins imagini cu leoaica şi puiuţii ei, în timp ce îi alăpta. Reprezentanţii Zoo nu anunţaseră că leoaica a fost gestantă sau că ar fi adus pe lume patru pui. Mai mult, când a fost întrebat, administratorul chiar a negat că ar fi adevărat.

Abia după ce a văzut imaginile în care leoaica se juca cu puiuţii ei, acesta a recunoscut că leoaica a fătat, însă puiuţii nu au mai fost găsiţi. S-a speculat că animăluţele ar fi fost vândute. Ulterior, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au scotocit cuşca leilor şi au spus că au găsit puiuţii morţi, şi că aceştia nu au supravieţuit întrucât s-au născut prematur. Autorităţile au declanşat o anchetă, iar administratorul Ion Cojocaru şi tehnicianul veterinar Gheorghe Diaconeasa s-au ales cu contractele de muncă desfăcute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net