Răspunsul Ambasadei SUA după scrisoarea lui Giuliani, avocatul lui Donald Trump

Ultima actualizare:

    Rudolph Giuliani nu a fost susținut în declarații de Ambasada SUA la București
Rudolph Giuliani nu a fost susținut în declarații de Ambasada SUA la București

Instituțiile statului care se ocupă de justiție au fost făcute praf în scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui american Donald Trump, preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români. A spus că protocoalele încheiate de Parchetul General cu SRI subminează statul de drept. Ambasada SUA la Bucureşti a reacționat imediat.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti Donald L. Carroll transmite, referindu-se la scrisoarea pe tema protocoalelor cu SRI, că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice.

”Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani”, a transmis purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, pentru news.ro, afirmând că Giuliani este cel care poate face precizări cu privire la ”declaraţiile prezentate ca fiind ale sale”.

”România a demonstrat un progres în combaterea corupţiei”

De asemenea, Donald L. Carroll invocă declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai țării noastre, din 28 iunie, conform căreia ”până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient”, iar românii sunt încurajaţi ”să continue pe această cale”.

”Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penal şi de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracţiuni”, este o altă afirmaţie din document invocată de reprezentantul ambasdei, precum şi cea în care părţile implicate sunt încurajate ”să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi al experţilor internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) al Consiliului Europei şi Comisia de la Veneţia”.

”Scrisoarea apară persoanele certate cu legea”

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis, ieri, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Viorica Dăncilă și președinților celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, în care cere verificarea protocoalelor Parchet General-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor, scrie Mediafax.

George Maior, actual ambasador al României în SUA și fost director SRI, a declarat, ieri, că Rudolph Giuliani este expresia unui lobby inițiat de forțe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

Imediat, acesta a fost convocat de Ministerul de Externe să dea explicații pentru declarațiile oferite presei.

Liviu Dragnea a reacţionat imediat și a spus că Iohannis nu poate să nu ia în considerare scrisoarea avocatului lui Donald Trump şi că ambasadorul George Maior nu mai poate fi privit cu încredere de partenerii vestici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net