Reacţia familiei lui Gică Popescu : «Îl aştept acasă cu sarmale»

Ultima actualizare:

    Gică Popescu ar putea ieşi curând din închisoare
Gică Popescu ar putea ieşi curând din închisoare

Bucurie mare la Calafat, oraşul natal al lui Gică Popescu! Vestea că Judecătoria Sectorului 4 a decis ieri eliberarea condiţionată din închisoare a fostului căpitan al echipei naţionale de fotbal a stârnit entuziasm în rândul rudelor şi al localnicilor. Hotărârea magistraţilor nu e însă definitivă, urmând sa fie contestată de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti.

La Calafat, decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4 privind eliberarea condiţionată a lui Gică Popescu era aşteptată ieri cu înfrigurare. Când a sosit vestea cea mare, rudele “Baciului” au fost cuprinse de entuziasm. Elena Popescu, care se recomandă drept o mătuşă din partea tatălui, are numai cuvinte de laudă pentru nepot.


    Elena Popescu, nerăbdătoare să-şi îmbrăţişeze nepotul
Elena Popescu, nerăbdătoare să-şi îmbrăţişeze nepotul

„El a fost singurul care a dat banii înapoi când a fost condamnat. Este nevinovat şi a ajuns pe nedrept în spatele gratiilor. El s-a înhăitat cu mafia Becali şi a plătit scump din cauza acestui lucru”, oftează tanti Elena. “El a muncit mult pentru a ajunge un mare fotbalist şi nu merita acest lucru. Îmi aduc aminte că tot timpul avea genunchii juliţi. Noi îl aşteptăm cu drag să vină acasă şi o să-i pregătim mâncarea lui preferată: sarmalele”, se bucură femeia. 

„Am vrut să-l ajutăm şi am demarat o campanie prin care am cerut eliberarea lui condiţionată. La înmormântarea tatălui, Gică ne-a cerut clar să oprim această acţiune”, povesteşte, pentru adevarul.ro, Gică Balaci, preşedinte onorific la Dunărea Calafat, echipa la care Popescu a făcut primii paşi în fotbal, în prezent fruntaşă în Liga a IV-a. “Când am aflat că a fost condamnat, am plâns. Nu merita aşa ceva”, a adăugat oficialul.

Oamenii din Calafat cred că Gică Popescu trebuia eliberat cu mult timp în urmă. “El e un brand pentru ţara noastră. A greşit, dar a dat banii înapoi. Dacă îşi doreşte, poate să rămână aici, unde a copilărit. Un om de o asemenea valoare nu trebuia terfelit prin noroi”, completează Gheorghe Biji, vecin cu mătuşa “Baciului”.

George Copos şi Jean Pădureanu au fost deja eliberaţi

Elena Popescu, nerăbdătoare să-şi îmbrăţişeze nepotul
Elena Popescu, nerăbdătoare să-şi îmbrăţişeze nepotul

Gică Popescu execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună si zece zile de închisoare, primită în “Dosarul transferurilor”. Fostul fotbalist a executat jumătate din pedeapsă şi a scris patru cărţi. Comisia de la Penitenciarul Jilava a arătat că Popescu are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenţie. Astfel, el a îndeplinit fracţia de două treimi din pedeapsă, perioadă necesară pentru eliberarea condiţionată. 

În dosarul transferurilor au mai fost condamnaţi Ioan Becali (6 ani şi 4 luni), Victor Becali (4 ani şi 8 luni), Cristian Borcea (6 ani şi 4 luni), Mihai Stoica (3 ani şi 6 luni), Gigi Neţoiu (3 ani şi 4 luni), George Copos (3 ani şi 8 luni) şi Jean Pădureanu (3 ani şi 4 luni). Ultimii doi au fost deja eliberaţi condiţionat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net