Scandalul iscat în Odorheiul Secuiesc după ce o vânzătoare de etnie maghiară a refuzat să servească un client român, a stârnit numeroase discuții aprinse în mediul virtual, mai ales din partea românilor. Ca reacție la acest incident, a scris și un ungur un comentariu, adresat confraților săi din România.


Szilvassy Valeriu a scris pe contul său de Facebook un comentariu prin care se adresează confraților săi maghiari să nu ia ca exemplu comportamentul vânzătoarei din acel supermarket Kaufland și mai ales, să țină cont că nu sunt „buricul pâmântului”:

odorheiul secuiesc

„Dragi cetățeni Români de Etnie Maghiară. Aş dori să fac câteva comentarii vizavi de cele petrecute la Odorheiul Secuiesc localitate ce se află pe teritoriu Românesc. Vă rog din suflet încercați să nu luați ca şi exemplu acest comportament jalnic de nesimțire şi aroganță de a nu răspunde în limba Romånă celor ce vă întreabă ceva în Română. Nu uitați că nu suntem buricul pământului, nu suntem majoritari. Şi dacă am fi, nu cred că este cazul să ne comportăm ca nişte sălbatici. Nu face decât sa crească sentimentul de ură la adresa Etnicilor Maghiari. Ador limba țării în care m-am născut chiar dacă sunt şi vorbitor de Limbă Maghiară. Eu propun să îi respectăm frații noştrii Români dacă dorim să trăim în pace şi armonie alături de ei. În fond şi la urma urmei aparținem cu toții acestui popor indiferent de limba pe care o vorbim.  România. Te iubesc", a scris Szilvassy Valeriu pe rețeaua de socializare.

 
 
Loading...