”Regina cozonacilor” ne-a spus toate secretele ei

Ultima actualizare:

    Mariana Muraru este chef  bucătar de 29 de ani și face cozonaci de 20 de ani. ”De Crăciun, fac 400 – 500 de cozonaci în două zile.”FOTO: Florin Șuler
Mariana Muraru este chef bucătar de 29 de ani și face cozonaci de 20 de ani. ”De Crăciun, fac 400 – 500 de cozonaci în două zile.”FOTO: Florin Șuler

Mariana Muraru, maestru bucătar, ne-a spus cum face cozonacii atât de pufoși și de aromați. ”Regina cozonacilor” ne-a împărtășit secretele descoperite de ea în 29 de ani în bucătărie.

Crăciun cu miros de brad și și gust de cozonaci pufoși. Este dorința tuturor românilor. Anul acesta de Crăciun vom mânca 10 milioane de cozonaci, spun patronatele din panificație. Opt milioane din comerţ, adică gata făcuţi, iar două milioane de cozonaci vor fi frământaţi şi copţi de gospodine în propriile bucătării. Cum se fac cozonacii cei mai gustoși am aflat de la un chef bucătar de clasă.

Mariana Muraru este chef  bucătar de 29 de ani și face cozonaci de 20 de ani. ”De Crăciun, fac 400 – 500 de cozonaci în două zile. Ador bucătăria. Și când sunt supărată, eu intru în bucătărie și uit de toate necazurile. Tot ce am învățat eu acum 29 de ani nu mai este valabil astăzi. De aceea trebuie să învăț tot timpul, să fiu în ritm cu cerințele clienților. Am 52 de ani și fac cursuri intensive de cofetar Premium 3. Așa este în bucătărie: apare tot timpul ceva nou”, ne-a spus Mariana Muraru, supranumită de colegii de la restaurantul EAT & ETC, ”Regina cozonacilor”.

Sunt câteva reguli de bază pentru cozonacii făcuți acasă.

Mariana Murau, chef bucătar: ”În primul rând, toate ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate.”
Mariana Murau, chef bucătar: ”În primul rând, toate ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate.”

”În primul rând, toate ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate. Făina trebuie să fie superioară, fină și pufoasă. În bucătărie trebuie să fie foarte cald. Dacă se răcește coca, nu mai crește. Eu, după 29 de ani în bucătorie, apreciez după culoare: coca trebuie să fie galben-aurie. Foarte important este frământatul. Eu bat coca, o frământ până curge apa pe mine. Trebuie respectată rețeta cu sfințenie, se folosesc cantitățile stabile. Umplutura poate fi foarte diferită: cu bezea, nucă de foarte bună calitate, rahat, stafide, ciocolată și chiar și vișine. Eu respect aceste reguli, iar cozonacii pe care îi fac sunt foarte apreciați”, ne-a spus Mariana Muraru, chef bucătar la restaurantul EAT&ETC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net