Un medic clujean, care a mai avut în trecut probleme cu legea, este acuzat de părinții unei fetițe de 3 ani că i-a pus greșit mâna în gips copilului, iar oasele s-au sudat strâmb. Familia a depus o plângere la Colegiul Medicilor şi spune că a intrat în contact cu alte 14 familii care au trecut prin situaţii asemănătoare.


Medicul chirurg Ioan Dobrescu de la Spitalul de copii Cluj este pus la zid de părinții fetiței de 3 ani. Producătorul de film Andrei Dăscălescu şi Paula Niculescu au depus plângere împotriva acestuia la Colegiul Medicilor, susținând că i-a pus greșit mâna în gips, scrie adevarul.ro.

La începutul anului, Andrei Dăscălescu se afla îmreună cu familia sa în judeţul Bistriţa-Năsăud, când fetiţa lui a căzut şi şi-a rupt mâna. Părinții au fost direcţionaţi de la spitalul din Bistriţa la Cluj, unde au ajuns la Spitalul de Copii. Aici, de fetiţa lor s-a ocupat medicul chirurg Ioan Dobrescu, care i-a pus mâna în ghips copilului.   

Oasele nu au fost aranjate corect sub ghips  

Părinţii au sesizat după un timp că ceva nu era în regulă cu mâna copilului şi s-au dus la un alt medic, la Târgu Mureş. Acesta i-a făcut o radiografie fetiţei şi a constatat că oasele nu au fost aranjate corect sub ghips. Același medic le-a explicat părinților că nu s-ar fi ajuns în această situaţie dacă mergeau la control la doar o săptămână după intervenţia de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Familia fetiței a depus o plângere la Colegiul Medicilor şi spune că a intrat în contact cu alte 14 familii care au trecut prin situaţii asemănătoare. Acum, toate cazurile au ajuns la Colegiul Medicilor, iar  medicul Ioan Dobrescu este anchetat.  

Medicul Ioan Dobrescu a mai fost condamnat cu suspendare      

Nu este pentru prima dată când Ioan Dobrescu se află în centrul unui scandal. În ultimii ani, el a fost cercetat în două dosare penale, iar la ultimul, în 2016, 14 părinţi s-au prezentat în faţa instanţei pentru a povesti cum au fost umiliţi pentru a-i da mită doctorului. Instanţa l-a condamnat atunci la 3 ani de închisoare cu suspendare. În acelaşi an, Dobrescu a fost amendat cu 1.000 de lei de CNCD, după ce a refuzat să trateze un pacient din Covasna, pe motiv că nu ştia limba română. În pofida tuturor problemelor avute cu legea, Ioan Dobrescu a continuat să profeseze în acelaşi spital.  

 

Citește și: 

 

Scandal la Spitalul Floreasca! Un medic este acuzat că a bruscat un pacient

 

Încă un scandal! Medic oftalmolog acuzat că opera fără să aibă dreptul

 
 
Loading...