Votul în Fierbinți. «Nu avem gaze, nu avem nimic. Film ne trebuie nouă?» Ce spune adevăratul patron al cârciumii lui Bobiţă

Ultima actualizare:
Reporterul Click!,  în fața primăriei din  orașul ialomițean
Reporterul Click!, în fața primăriei din orașul ialomițean

În Ialomiţa, cea mai mare prezenţă la vot a fost la Fierbinţi Târg, unde se desfăşoară acţiunea celui mai urmărit serial din România, Las Fierbinţi. Pentru a deveni primar în urbea condusă pe ecran de Vasile Pleşcan s-au luptat şase candidaţi. Reporterii Click! au fost martori la fierbinţeala votului din oraşul devenit celebru fără voia lui.

Fierbinţi este un oraş cu 4.969 de locuitori şi nu auzise mai nimeni de el până la difuzarea serialului de la Pro TV. Imaginile filmate aici, pe uliţele în parte asfaltate, au făcut celebră localitatea, dar oamenii refuză să se recunoască în personajele de la televizor. Cei mai mulţi dintre localnici au votat ieri pentru un primar care ”să nu fie ca Vasile din Las Fierbinţi”.

Localnicii  s-au înghesuit să  pună ștampila
Localnicii s-au înghesuit să pună ștampila

La principala secţie de votare din oraş, în centru, buluc de oameni. Pe lângă ei, parcă uimiţi de zarva iscată, mulţi poliţişti şi mascaţi de la trupele speciale. Este zi mare şi la cârciuma lui Bobiţă din film, stabiliment care există în realitate. Porţile sunt deschise, clienţii au apărut deja, iar grătarul e plin de mici. ”Să iasă oricine primar, dar să fie bine, fiindcă lucrurile nu sunt în regulă. Trebuie făcute multe şi nu prea arătăm a oraş.

“Nu avem gaze, nu  avem nimic”, se  plâng două vecine
“Nu avem gaze, nu avem nimic”, se plâng două vecine

Mie îmi este OK, dar oamenilor le merge rău, sunt duşmănii multe”, arată Cristi Saucin, adevăratul patron al cârciumii lui Bobiţă din Las Fierbinţi. “Din gură suntem civilizaţi, locuitorii spun că nu se recunosc în film, dar cum se lasă noaptea, se transformă, deprinderile sunt aceleaşi. Acum, în alegeri, s-au dat una, alta, chiar şi bani, câte 100, noaptea pe la garduri, îi vedeai cum foşgăiau şi te îmbiau”, dezvăluie el.

Afiş  electoral  în  Fierbinţi Târg
Afiş electoral în Fierbinţi Târg

Două străzi mai încolo, pe uliţa magazinului lui Oaie, două pensionare stau la o vorbă pe bancă. ”Nu avem gaze, nu avem nimic. Mi-e şi ruşine că ne numim oraş”, se plânge tanti Ioana. ”Zice lumea că suntem speciali şi vine din alte localităţi să ne vadă, că avem film. Păi film ne trebuie nouă? A, o perioadă a fost amuzant, dar noi nu suntem aşa cum zic ăia”, completează cu năduf Elena a lu’ Tudor.

Vasile Pleşcan,  primar în serial
Vasile Pleşcan, primar în serial

În capătul străzii, Maria vinde varză. ”Păi, râsul cu râsul, actorii ăştia din Las Fierbinţi câştigă bani, nu glumă. Noi, în Fierbinţiul adevărat, avem doar promisiuni. Toţi sunt varză”, se amuză bătrâna. 

Ei au luptat pentru fotoliul ocupat în film de Vasile


    Vasile Pleşcan,  primar în serial
Vasile Pleşcan, primar în serial

În oraşul Fierbinţi, bătălia pentru mandatul 2020 - 2024 se dădea, la închiderea ediţiei, între actualul primar, Pârvu Dobre (printre puţinii în funcţie care candidează din partea USR – PLUS), şi reprezentantul PSD, Iuksell Iussein. Şi unul, şi altul au promis modernizarea localităţii prăfuite din inima Ialomiţei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net