Foarte rapid şi simplu de preparat, icrele de fasole pot fi o bună opţiune pentru persoanele care ţin post în această perioadă. Dacă alături tăiați o ceapă sau niște murături la butoi, vor fi un deliciu.


Cartofii și fasole sunt la mare preț în perioada postului. Este simplu de făcut.

Reţetă rapidă de icre de fasole

Ingrediente

  • o conservă mare fasole gata fiartă
  • sucul unei lămâi
  • 100 ml ulei
  • o ceapă rosie
  • boia
  • sare

Mod de preparare

  • Fasolea conservată se trece rapid sub un jet de apă rece şi se scurge bine.
  • Se mixează şi apoi se toarnă uleiul în fir subţire amestecând mereu, la final se adaugă ceapa tăiată mărunt.
  • Se pune şi sucul de lămâie, se amestecă bine.
  • Se potriveşte gustul de sare şi se serveşte pe felii de pâine prăjită sau fâşii de ardei, după preferinţă.
  • Deasupra se presară boia, după gust. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Chiftele mănăstireşti din fasole. O reţetă care te face să uiţi de carne

Delicioasa prăjitură de post a călugărilor de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Iată rețeta

 
 
Loading...