Rezultate Evaluarea Naţională 2014. Azi se afişează primele note la Capacitate

Ultima actualizare:

    Elevii au emoţii înaintea afişării rezultatelor (foto: Arhivă Click!)
Elevii au emoţii înaintea afişării rezultatelor (foto: Arhivă Click!)

Elevii şi părinţii aşteaptă cu sufletul la gură să afle notele de la examenul de Capacitate 2014. Acestea vor fi afişate, cel mai probabil în jurul orei 16.00, la avizierele tuturor şcolilor din ţară, informează adevarul.ro. Directorii instituţiilor de învăţământ spun că aşteaptă să li se transmită de la oficialii din Educaţie ora la care vor fi afişate notele. Mediile finale vor fi publicate pe 4 iulie, pe edu.ro.

Elevii din Capitală urmează să afle în doar câteva minute ce note au obţinut la Evaluarea Naţională.

UPDATE: Directorii de şcoli din Capitală i-au anunţat deja pe părinţi să nu vină, mai ales având în vedere vremea de afară, pentru că nu pot afişa listele cu notele până nu primesc de la inspectorat ora stabilită pentru toate instituţiile. „Ne-au sunat părinţii şi le-am spus deja să nu vină până spre după-amiază, pentru că încă nu a venit hârtia de la inspectoratul şcolar cu ora de afişare. Toate şcolile trebuie să afişeze la aceeaşi oră notele. Anul trecut, spre exemplu, noi le-am publicat în jur de ora 15.45, în condiţiile în care termenul limită era ora 16.00”, a declarat Steluţa Vlad, de la Şcoala „I. H. Rădulescu" din Capitală. Pe de altă parte, inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a declarat pentru adevarul.ro că aşteaptă de la Ministerul Educaţiei ora de afişare a rezultatelor, care va fi aceeaşi în toată ţara, cel mai probabil în jur de 14.00. „În jurul orei 12.00 vor fi urcate în sistemul informatic notele din toate judeţele, le verifică ministerul şi apoi ne anunţă pe noi când trebuie afişate notele. Apoi noi le transmitem nota de informare şcolilor”, a explicat Trăistaru. Cei peste 166.000 de elevi care au trecut zilele acestea prin examenele de la Evaluarea Naţională 2014 află azi cum s-au descurcat, după publicarea la anunţarea primelor rezultate de la Capacitate 2014. Primele rezultate de la Evaluarea Naţională 2014 vor fi afişate doar la avizierele şcolilor unde s-au ţinut testările, până cel târziu la ora 16.

Ministrul Educaţiei le-a transmis oficialilor din teritoriu, ca şi anul trecut, recomandarea de a publica rezultatele de la Capacitate 2014 aproximativ în acelaşi interval, în jurul prânzului, pentru a nu exista diferenţe mari la afişare între judeţe.

Clasamentul pe judeţ

Tot mâine, până la ora 20.00, cei nemulţumiţi pot depune contestaţii, urmând ca notele finale de la Capacitate să fie afişate pe 1 iulie, zi decisivă şi pentru stabilirea noii ierarhii a elevilor. Mai departe, pe 4 iulie, mediile finale vor fi publicate oficial, inclusiv online, pe edu.ro, pe site-ul admiterii la liceu 2014. Practic, elevii vor putea vedea unde se situează în clasamentul pe judeţ în ceea ce priveşte media dintre rezultatele de la Evaluarea Naţională 2014 (75%) şi notele din gimnaziu (25%), mai exact media de intrare la liceu, care le va decide soarta în următorii patru ani.

Urmează repartizarea computerizată

De aici începe tot demersul admiterii în clasa a IX-a. În perioada 4-8 iulie, elevii şi părinţii vor completa fişele de înscriere cu primele licee pentru care optează, în funcţie de medie, de poziţia în ierarhie, dar şi de locurile disponibile pentru fiecare specializare. Iar pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie). Cum se calculează media de admitere Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimanziu. Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4. De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4=9,00.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt: 1-7 mai: publicarea şi transmiterea broşurilor de admitere la liceu 2014 26-27 mai: înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini/limbă modernă 28-30 mai: susţinerea acestor probe 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro) 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară) 1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net