Biroul Electoral Central (BEC) a publicat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie, în urma cărora candidatul ACL Klaus Iohannis a fost ales președinte al României. Procesul-verbal cu datele centralizate va ajunge joi la Curtea Constituțională pentru validare.


Abia acum este oficial. BEC a informat azi că președintele ales Klaus Iohannis a obținut 6.288.768 de voturi în turul doi al alegerilor prezidențiale, în vreme ce contracandidatul său, actualul premier Victor Ponta, a fost votat de 5.265.383 de români. Biroul Electoral a înregistrat 11.719.344 de buletine de vot, dintre care 166.111 au fost declarate nule.

Datele centralizate de BEC vor ajunge la Curtea Constituțională pentru validare. Actul de validare a rezultatului alegerilor se întocmeşte în trei exemplare, dintre care unul rămâne la Curtea Constituţională, unul se prezintă Parlamentului, pentru depunerea jurământului prevăzut de Constituţie, iar al treilea se înmânează candidatului ales, conform Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, informează Mediafax.

 
 
Loading...