Risc de avalanşă în Făgăraş şi în Bucegi

Ultima actualizare:

    Furtuna de zăpadă
Furtuna de zăpadă

La munte, meteorologii avertizează că există risc însemnat de avalanşă în Fagaras, dar şi în Bucegi, atât la peste 1800 de metri, cât şi la altitudini mai mici.

Astfel, turistii sunt avertizaţi să nu părăsească pârtiile marcate şi să nu se aventureze în zone neamenajate.

Vremea s-a mai încâlzit uşor duminică. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări temporare în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte unde, pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, mixte si izolat se poate produce polei.

În restul teritoriului soarele este mai generos peste zi, dar dimineaţa în zonele joase local va fi ceaţă. Vântul va fi alert în Banat şi în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -2 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei până la 8 grade în sudul Banatului, conform RTV.

Duminica vremea s-a încălzit şi la munte, căci norii sunt mai risipiţi şi doar pe alocuri mai cad precipitaţii slabe, predominant lapoviţă în Apuseni şi mai ales ninsoare în nordul Carpatilor Orientali.

Iar vantul doar pe crestele inalte ramane alert, in rest se domoleste simtitor. Prin urmare, temperaturile cresc cu 4...5 grade fata de ziua precedenta, amiaza se anunta mult mai placuta cu cele 2 grade pozitive pe care le indica termometrele la Semenic, Sinaia cota 1500 sau Stana de Vale. Iar la Predeal se inregistreaza 3 grade, in timp ce la Paltinis sunt 4.

În Capitala, duminică vremea se va încălzi. Soarele împarte cerul cu câţiva nori de decor, dar ziua începe cu ceaţa, căci vântul nu are nicio adiere. În aceste condiţii, temperatura la amiază se va situa în jurul valorii de 6 grade

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net