În ritmul ăsta, carburanții sar de 6 lei până la Crăciun

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Din vară până acum, prețul carburanților a urcat cu nu mai puțin de 1 leu, iar scumpirile nu dau semne că s-ar opri curând. Mai ales când se ”dospesc” cu cel puțin 10 bani pe săptămână!

Reporterii Click! au luat pulsul la pompe la fiecare 10 zile și au notat fluctuațiile de preț în câteva benzinării din Capitală. Peste tot creșterile au fost semnificative și nejustificate. Pentru că acum nu mai este vorba nici de acciza la carburanți, nici de preţul barilului de petrol. La noi însă se întâmplă, și încă în ritm alert și susținut. Dacă o ținem tot așa, în maximum o lună prețurile benzinei și motorinei vor depăși lejer pragul de 6 lei pentru un litru. ”În luna iulie am făcut plinul de motorină undeva în provincie și am plătit 4,33 lei pentru un litru. Am băgat aproximativ 50 de litri, deci am plătit 216 lei. Azi (n.red. -  am alimentat cu 5,36 de lei. Adică am plătit 268 lei. Peste 50 de lei luați din bugetul meu în doar trei luni și un pic. Și ei îi dau într-una ba cu acciza, ba cu petrolul. Băi, ne lăsați? De ce nu ați pus de la început prețurile mari, ca să știm o treabă?”, spune revoltat un tânăr din București. Tarifele la pompe au ajuns astăzi la maximele ultimelor luni, iar fiecare zi ce trece mai scoate niște bănuți din buzunarele noastre. Față de acum 10 zile, spre exemplu, prețurile au explodat în medie cu 8 bani, atât în cazul benzinei, cât și pentru motorine. Cele mai ieftine sortimente se vindeau ieri în stațiile Petrom și Lukoil, unde un litru de benzină fără plumb costa 5,16 lei, respective 5,17 lei, în timp ce un litru de motorină ajungea la 5,27 lei. În benzinăriile OMV, Rompetrol și Mol, benzina se vindea ieri cu 5,22 lei, iar motorina cu 5,36 de lei. Cu 8 bani mai mult față de săptămâna trecută, când aceleași sortimente de carburant costau 5,14 lei, respectiv 5,28 lei. În perioada 1 septembrie-1 octombrie, pe fondul creşterii accizei la carburanţi, preţurile la pompă au crescut cu 28 de bani pe litru în cazul benzinei şi cu 40 de bani pe litru pentru motorină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net