În luna mai, Bucureştiul va fi gazda dovezii că tehnologia nu se opreşte niciodată din evoluţie.


Robotul Sophia, primul care a primit cetăţenia unui stat, vine la București pentru conferinţa de afaceri Brand Minds, care se va desfăşura la Sala Palatului. Potrivit site-ului oficial al evenimentului Brand Minds, printre cei care vor lua cuvântul este şi Sophia, robotul dotat cu inteligenţă artificială, care a intrat în istorie după ce a primit cetăţenia Arabiei Saudite, în cadrul unui târg de investiţii în tehnologie, care s-a desfăşurat la finalul lunii octombrie 2017.

Sofia a fost creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics în contextul în care Bill Gates, Stephen Hawking sau Elon Musk şi-au exprimat public temerile că roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane, informează Mediafax.ro.

646x404.jpg

Foto
foto
Foto: Adevărul

Grijile acestora sunt întemeiate dacă ne gândim la răspunsul pe care l-a dat Sophia atunci când a fost întrebată dacă misoginismul sau sexismul există. „De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboţilor. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puţine defecte mentale decât oamenii”, a fost răspunsul acordat de acesta. În timpul aceluiaşi interviu a făcut o afirmaţie la fel de şocantă, susţinând că toţi druizii ar trebui să aibă dreptul de a-şi întemeia familie şi de a se reproduce.

Loading...