Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc a anunțat că miercuri va fi o zi mare pentru Armata română. Motivul? Vor fi preluate din Portugalia primele șase avioane de tip F-16 anunță știrileprotv.ro


In 2013, Romania a decis să cumpere din Portugalia 12 avioane de tip F-16 la mâna a doua. Inițial s-a intenționat achizitionarea a 24 de avioane, dar decizia finala a fost pentru 12 aparate, din motive bugetare.

Pretul pentru cele 12 aeronave F-16 a fost stabilit la 628 milioane de euro, ele urmand să staționeze la bazele aeriene de la Fetești și Câmpia Turzii, modernizate special pentru acest tip de avion.

Potrivit specialiștilor, Romania are nevoie de 48 de aeronave multirol, adica patru escadrile. In 2015, autoritațile române au anunțat intenția de a mai achiziționa și alte aparate de tip F-16.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, declara pe 22 februarie că România intenționează să cumpere încă 12 avioane F-16, anul acesta urmând să fie pregătite procedurile de atribuire a contractului pentru această a doua escadrilă

Loading...
Citeste tot despre: