Sunt zile de mare tensiune în familiile unde există copii care dau acum examen de Bac. Toţi îşi doresc note mari la toate probele, astfel încât admiterea la facultate să fie mai uşoară. Mâine este programat testul oral, la Română.


Numai părinte de absolvent de liceu să nu fii! Circa 150.000 de foşti liceeni încep de marți (6 iunie) probele de Bac, cele orale. Majoritatea şi-au echivalat deja aceste teste, cu cele promovate în timpul anului şcolar, astfel încât să aibă mai mult timp de recapitulat pentru probele cele mai grele, cele scrise.

Părinţii candidaţilor nu mai ştiu ce să facă să îşi ajute copiii înainte de începerea examenului de Bac. Au plătit meditatori, le-au cumpărat mâncarea şi sucurile preferate, merg în vârful picioarelor pe lângă biroul unde învaţă odraslele lor. 

07_1-3col-894551.jpg

bacalaureat, Ana-Maria, colegiul lazar, probe, candidati
Ana-Maria a absolvit Colegiul “Lazăr” din Capitală

 

”E adevărat, părinţii m-au ajutat mult. M-au încurajat, mi-au pus meditatori acolo unde am crezut că trebuie să mai verific o parte din cunoştinţe. Mi-am făcut un program strict în această perioadă, ca la şcoală. Dimineaţa învăţ pentru probele de Bac, iar de la ora 13.00 mă pregătesc pentru admitere. Îmi doresc mult să intru la Medicină, de aceea am învăţat constant în timpul liceului la Chimie. Dintre toate disciplinele la care voi da probe, am emoţii doar la Română, la Mate mă descurc mai bine”, ne-a spus mândră Ana-Maria Maţotă, absolventă a faimosului Colegiu Naţional ”Gheorghe Lazăr” din Capitală. Cam aşa stau lucrurile şi pentru ceilalţi 150.000 de absolvenţi de liceu. Ana ne-a rugat să le ţinem tuturor pumnii. Multă baftă!

Programul probelor de Bacalaureat

 

Marţi, 6 iunie: prima probă orală la Limba şi literatura română, apoi la limba maternă, o limbă de circulaţie internaţională şi competenţe digitale. Sunt programaţi pe ore, în ordine alfabetică. Vor avea la dispoziţie maximum 30 de minute să pregătească răspunsurile şi să le expună cât mai convingător. Nu se dau note, ci doar calificativul admis/respins. Situaţia devine şi mai tensionată din 26 iunie, când sunt programate probele ”de foc”, cele scrise. Vor fi patru astfel de teste, în funcţie de profilul liceului la care a studiat, iar rezultatele se vor afişa pe 5 iulie.

 
 
Loading...