Sabin, prima victimă a «balenei albastre»?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ce răsturnare de situaţie! Ceea ce părea o crimă perfectă, cu sute de suspecţi audiaţi şi fără nici o urmă, pare a fi finalul jocului care a ucis sute de tineri la nivel mondial. Este vorba despre cazul lui Sabin Şerban (18 ani), fiul unui ofiţer SRI, găsit cu o plagă înjunghiată la finalul anului trecut în apartamentul în care locuia.

Moartea subită a unui puşti de 18 ani, din Iaşi, care provenea dintr-o familie bună: tatăl ofiţer SRI, mama – ofiţer vamal, a făcut înconjurul jurnalelor de ştiri, la finele anului trecut, speculându-se că acesta ar fi fost ucis din cauza unei vendete pe care tatăl său ar fi avut-o cu diverse persoane din afara sistemului. 


    Sabin Şerban  a fost înmormântat  în noiembrie 2016
Sabin Şerban a fost înmormântat în noiembrie 2016

A fost prima variantă de lucru luată în calcul de anchetatori, care au început să audieze pe bandă rulantă nu doar cunoştinţe, ci şi colegi de serviciu de-ai tatălui, numărul lor depăşind 100. Era evident că ancheta în acest caz va fi răsturnată pe toate părţile pentru a se găsi cât mai repede vinovatul, mai ales că, potrivit surselor noastre, tatăl lui Sabin s-a implicat şi se implică şi acum în anchetă. 

Anchetă care s-a complicat din momentul în care s-a aflat că băiatul cumpărase cuţitul cu care a fost înjunghiat, iar la faţa locului nu au fost găsite alte urme. Abia atunci a intrat în discuţii şi varianta sinuciderii.

simeon stalpnicul png

Acum, la patru luni de anchetă, tot mai multe indicii tind să contureze un scenariu îngrozitor. Şi-anume că Sabin ar fi putut să pice victimă jocului morbid ”balena albastră”, într-o perioadă în care în România nu se cunoşteau multe lucruri despre el. Fapt recunoscut inclusiv de către anchetatori. ”După noile verificări informatice efectuate, luăm în calcul această ipoteză”, a declarat, pentru Click!, procurorul Alexandru Pecincu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.  

Potrivit unor surse judiciare, aceste verificări de pe calculatorul lui Sabin s-au efectuat la insistenţa părinţilor, cei care ar fi avut convingerea că băiatul lor ar fi fost determinat să-şi curme viaţa. Plus de asta, pe corpul tânărului s-ar fi găsit şi alte răni, exact cum prevede acest joc ucigaş, ca cei care se înscriu în el să se automutileze.  Procurorii susţin că vor ieşi în scurt timp cu un răspuns oficial în acest caz. Din cauza valului mare de tentative de sinucideri provocate de acest joc, autorităţile din România au declanşat deja campanii de prevenire şi sfătuiesc părinţii să supravegheze activitatea online a copiilor.

Click! spune

“Balena Albastră” e un joc din mediul online care îi manipulează pe tineri să completeze 50 de sarcini, timp de 50 de zile. Aceștia trebuie să-şi cresteze pe piele desene (o balenă albastră e unul dintre ele), să vizioneze filme horror și să se trezească la ore neobișnuite din noapte. Jocul accentuează starea de neliniște, generând gânduri sinucigașe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net