Sancţiuni blânde în cazul elevei din Covasna ameninţată cu moartea

Ultima actualizare:

Sabina Elena, elevă în clasa a IX-a la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, a fost dată afară de la ore, ameninţată cu moartea pe Facebook de către un maghiar descreierat, ameninţată cu exmatricularea de dirigintă, umilită de colegii maghiari şi acuzată de instigare la violenţă şi de teribilism de către inspectorul general şcolar, Keresztely Irma. Toate acestea, pentru simplul fapt că şi-a permis să poarte pe cap o bentiţă tricoloră, în 15 martie, de "Ziua Maghiarilor de Pretutindeni".

În urma acestor evenimente revoltătoare, Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă în cadrul liceului, iar, ieri, a transmis primele măsuri care au fost luate de Inspetoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna.

Cel puţin, sperăm că sunt doar primele şi că vor urma şi altele, mai drastice, ţinând cont de gravitatea faptelor petrecute într-o instituţie de învăţământ, în care, încă din clasele primare, se învaţă care este semnificaţie tricolorului românesc.

Iată care sunt aceste măsuri:

La nivelul liceului: sancţionarea directorului şi a celor doi directori adjuncţi cu observaţii scrise, pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei în primele zile ale desfăşurării evenimentelor.

La nivelul clasei: schimbarea din funcţia de diriginte şi din cea de professor de Limba şi literature română al clasei a IX-a A a profesoarei care a îndeplinit aceste atribuţii până în acest moment.

În comunicatul ISJ Covasna se mai arată că "se va monitoriza atent modul în care liceul va pune în practică aceste măsuri, astfel încât să se ajungă la o situaţie de normalitate în cel mai scurt timp. ISJ Covasna consideră că orice elev are dreptul să poarte însemnele naţionale oricând şi oriune, dacă acest drept este dublat de respectul pe care aceste însemne îl impun".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net