Scandal pe tabletele din școli! Ministrul Educației, Monica Anisie, nu vrea să-și dea demisia

Ultima actualizare:

    Până la începutul anului școlar, ar fi trebuit să fie achiziționate 250.000 de tablete pentru elevi
Până la începutul anului școlar, ar fi trebuit să fie achiziționate 250.000 de tablete pentru elevi

E scandal mare din cauza faptului că elevii nu vor avea tablete pe începutul anului școlar. Achiziția nu poate fi realizată la timp, dar nici ministrul Educației, Monica Anisie, nu dorește să-și dea demisia. Aceasta consideră că nu este vinovată de întârzirea procedurii.

Pe 14 septembrie, elevii se întorc în bănci și au nevoie de tablete. Autoritățile spun că este vorba despre 250.000 de bucăți, în condițiile în care sunt disponibile doar 82.000, după cum a anunțat astăzi, 1 septembrie, ministrul Educației, Monica Anisie.

Întrebată dacă nu îşi dă demisia pentru că nu ajung tabletele la elevi, Anisie a răspuns că în semn de responsabilitate faţă de elevi şi profesori, trebuie să continuie mandatul.

”Am realizat eu această achiziţie ca să pot să spun lucrul acesta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educaţiei în toată această perioadă am făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an şcolar, vorbim aici de proces de învăţământ, Ministerul Educaţiei se ocupă de procesul de învăţământ, atâta timp cât ne-am preocupat, avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea Ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”, a afirmat Monica Anisie.

Ea a precizat că, în semn de responsabilitate faţă de elevi şi de profesori, va continua acest mandat în fruntea Ministerului Educaţiei.

“În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel”, a susţinut Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a cerut demiterea șefului ONAC

Ea i-a cerut premierului Ludovic Orban demiterea preşedintelui Oficiului Național pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete nu poate fi finalizată la timp.

”Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitaţiei, după atâtea luni în care toate instituţiile implicate, mai puţin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată în termenele stabilite”, a transmis Anisie.

Tabletele și materialele sanitare, cumpărate de primării

Primul ministru a anunţat, duminică seară, la B1TV că va schimba conducerea instituției, anunţul fiind făcut în contextul în care autorităţile centrale au constatat că nu pot finaliza licitaţia derulată prin ONAC privind achiziţia a 250.000 de tablete, care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfăşurarea de cursuri şcolare online.

Orban spune că Guvernul a creat cadrul legal pentru ca achiziţia de tablete sau materiale sanitare pentru unităţile de învăţământ să poată fi făcute de autorităţile locale şi de şcoli, iar sumele vor fi decontate din fonduri europene.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/anunturi-importante-despre-inceperea-anului-scolar-2020-2021-ce-spun-ministrii-monica

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net