Scenariile apocaliptice, cu un pas mai aproape de realitate! Specialiștii ONU, îngrijorați din cauza schimbărilor climatice

Ultima actualizare:

    ”2012” (2009) Exploziile solare  distrug planeta
”2012” (2009) Exploziile solare distrug planeta

Nu ne mai rabdă Pământul! Luni, 9 august, cercetătorii din cadrul ONU au declarat ”cod roşu pentru omenire” din cauza schimbărilor climatice produse de cantitatea de gaze cu efect de seră din atmosferă. Ce ne aşteaptă este demn de filmele apocaliptice de la Hollywood.

Dacă se menţine actualul nivel de poluare, în curând vor dispărea insule şi oraşe aflate pe coasă, calota de gheaţă de la Polul Nord se va topi complet, vor avea loc inundaţii în mod regulat pe bătrânul continent, vom asista la fenomene meteo extreme de genul uraganelor şi viaţa fiinţelor marine va fi grav afectată. Înaintea declanşării incendiilor de vegetaţie din Grecia şi Turcia, au fost înregistrate temperaturi incredibile de peste 42 de grade Celsius în aceste regiuni. În cazul în care temperatura globală îşi continuă trendul ascendent, bătrânul continent va întâmpina cea mai severă criză din istorie, care se va manifesta prin fenomene meteorologice extreme, apariţia deşertificării, incendii de vegetaţie şi ierni geroase şi uscate. Cercetătorii din cadrul ONU cer liderilor lumii să adopte urgent un plan de măsuri menite să încetinească procesul de încălzire avertizând că ”peste doi-trei ani poate fi prea târziu”.


    ”Day After  Tomorrow”  (2004) prezintă o lume  îngheţată complet
”Day After Tomorrow” (2004) prezintă o lume îngheţată complet

Un studiu alarmant a fost făcut public luni, 9 august, de reprezentanţii Organizaţiei Naţiunilor Unite: planeta se încălzeşte mai rapid decât s-a crezut. Cercetătorii din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite au demonstrat că încălzirea globală cu 1,5 grade Celsius va avea loc până în 2040. În mod şocant, viitorul omenirii începe să semene cu cel din filmele apocaliptice de la Hollywood.

Îngheţul

”Day After Tomorrow” (2004) surprinde un alt dezastru apocaliptic cauzat de faptul că jet stream-ul care influenţează temperatura oceanelor şi clima în ambele emisfere, îşi reduce activitatea. Efectul e devastator şi jumătate din emisfera nordică asistă neputincioasă la o glaciaţiune nimicitoare, care duce omenirea la limita supravieţuirii.

Deşertificarea


    ”Mad Max” 1979 - filmul spune povestea  unei lumi deşertificate
”Mad Max” 1979 - filmul spune povestea unei lumi deşertificate

Franşiza de succes ”Mad Max” (1979-2015) spune povestea umanităţii după accelerarea procesului de încălzire globală, care duce la deşertificarea unor porţiuni imense de pe suprafaţa Terrei.

Într-o lume în care apa e mai scumpă ca aurul, iar combustibilul pentru maşini declanşează războaie spectatorii asistă la un spectacol postapocaliptic, cu eroi dezumanizaţi prinşi într-o luptă continuă de supravieţuire.

Superfurtunile


    ”Geostorm” (2017) - Fenomenele meteo extreme pun în pericol viitorul omenirii
”Geostorm” (2017) - Fenomenele meteo extreme pun în pericol viitorul omenirii

Filmul ”Geostorm” (2017) în care joacă Gerard Butler surprinde un alt moment critic al umanităţii care este în pragul extincţiei din cauza furtunilor nimicitoare produse pe fondul încălzirii globale. Savantul interpretat de Butler are misiunea de a încerca să stabilizeze fenomenele meteorologice nimicitoare de la bordul unui satelit.

Planeta inundată


    ”Waterworld” (1995) - Pământul acoperit  integral de ape
”Waterworld” (1995) - Pământul acoperit integral de ape

”Waterworld” (1995) filmul în care joacă îndrăgitul Kevin Costner prezintă o planetă în care ambele calote glaciare au fost topite din cauza încălzirii globale. Nu mai există niciun petec de uscat şi singurii oameni care au supravieţuit plutesc şi se luptă pentru resurse în largul oceanului planetar. Şocant şi de apreciat e faptul că eroul principal e primul om-amfibie din acest viitor post-apocaliptic.

Dezastrele naturale

Filmul ”2012” lansat în 2009 spune povestea omenirii după ce planeta este lovită de mai multe explozii solare. Mijlocul planetei se încălzeşte şi au loc fenomene naturale apocaliptice precum erupţii vulcanice şi tsunami. Singura şansă de salvare a celor câţiva supravieţuitori este construirea unei arce, de inspiraţie biblică. Ecranizarea a avut succes având ca punct de placare viziunea apocaliptică mayaşă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net