Şcoala asta stă cu lacătul pe ea de 9 ani

Ultima actualizare:

    2019. Clădirea este cu lacătul pe uşă şi cu scările distruseFoto: adevarul
2019. Clădirea este cu lacătul pe uşă şi cu scările distruseFoto: adevarul

Un corp de şcoală, finalizat în 2010, stă cu lacătul pe uşă. În acest timp, 620 de elevi ai şcolii de care aparţine clădirea se înghesuie într-un fost internat. Acum autorităţile cer bani să reabiliteze o construcţie nefolosită.

Primăria oraşului Năvodari finaliza în anul 2010 un corp de şcoală situat pe strada Pescăruşului, construit cu bani de la Banca Europeană de Investiţii, scrie adevarul.ro. Conform primăriei Năvodari, Ministerul Educaţiei a finanţat prin intermediul „Programului de Reabilitare a infrastructurii Şcolare” (bani de la Banca Europeană de Investiţii şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) construirea corpului A, în valoare de 2,42 milioane de lei. Corpul B trebuia construit din fondurile proprii ale administraţiei locale, doar că primăria nu a avut bani, iar priorităţile pe plan local erau altele. Nici fonduri guvernamentale sau europene nu au reuşit să atragă pentru finalizarea corpului B de şcoală şi, implicit, a proiectului.

Din acea zi şi până în prezent nici un elev nu a pus piciorul în clădire şi nici o oră de curs nu s-a ţinut în cele 6 săli amenajate din bani publici. După 9 ani, clădirea are geamurile sparte, începe să se degradeze şi necesită alţi bani pentru reabilitare. Pentru a da totuşi o funcţionalitate clădirii construite cu aproape un deceniu în urmă şi nefolosită, actuala conducere a primăriei a elaborat un nou proiect de construire a Corpului B şi de reabilitare a celui vechi. Şi cum fondurile de la bugetul local lipsesc şi acum, administraţia a apelat la Compania Naţională de Investiţii care a respins proiectul. Noua construcţie, atunci când va fi finalizată, va avea un total de 15 săli de clasă pentru 30 de elevi fiecare, 5 săli de clasă pentru 24 de elevi fiecare, 8 laboratoare, 1 bibliotecă, 1 sală de ceremonii. Pentru aceasta se vor cheltui 19,7 milioane de lei, iar contribuţia Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile. În concluzie, alte planuri, alte cheltuieli!

2010. Sfinţirea Corpului A al Şcolii 3 din Năvodari
2010. Sfinţirea Corpului A al Şcolii 3 din Năvodari

Grădinițele fantomă ale Liei Olguța Vasilescu

Grădiniţa din Vidra,  cum arată pe hârtie...
Grădiniţa din Vidra, cum arată pe hârtie...

La sfârșitul anului trecut, fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, s-a lăudat pe contul ei de Facebook cu sute de proiecte de investiții publice, date deja în folosință în guvernarea din care făcea parte. La trei luni după aceste afirmații, în Vrancea, lucrurile stau departe de foile prezentate de Olguța Vasilescu, scrie adevarul.ro. De exemplu, în satul Burca, comuna Vidra, ar fi trebuit să se modernizeze și să se doteze grădinița cu program prelungit care are 50 de copii. Contractul a fost semnat în anul 2017 iar costul estimat pentru lucrare se ridică la 599.962 de euro, bani cu care vor fi reabilitate trei săli de clasă, un dormitor, o sală de mese și vestiare. Proiectul nici nu a fost scos la licitație.

... și cum este în realitate
... și cum este în realitate

Până la modernizarea noii grădinițe, copiii sunt nevoiți să se descurce în spațiile unde varul cade de pe pereți, iar sobele cu lemne se încălzesc greu. În comuna Sihlea, altă grădiniță fantomă a Olguței Vasilescu. Primarul spune că reabilitarea clădirii din satul Voetin va începe abia în vară. Reabilitarea este estimată la peste 4,9 milioane de lei, fără TVA, adică mai mult de un milion de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net