Scriitorul Mircea Cărtărescu e împotriva educaţiei cu băţul: «Încercăm să ne facem copiii fericiţi cu forţa!»

Ultima actualizare:
mircea cărtărescu
mircea cărtărescu

Scriitor, profesor şi tată, Mircea Cărtărescu a decis să se implice în campania “Copiii fără etichete” a organizaţiei "Salvaţi Copiii", după ce a conştientizat gravitatea problemei violenţei împotriva copiilor în societatea  românească. 

Una dintre întrebările pe care Mircea Cărtărescu și le pune referitor la educaţia copiiilor din România este "Cum înlocuim cultura băţului cu cea a respectului pentru copil?". Scriitorul, prezent marţi la lansarea platformei de parenting pozitiv parintibuni.ro, a declarat că nimeni nu are dreptul să ne fericească forţat.

“Încercăm să ne facem copiii fericiţi cu forţa. Fiecare părinte trebuie să fie un prieten pentru copiii săi, nu un tiran”, a declarat scriitorul făcând referire la părinţii care “fură” copilăria celor mici, înscrindu-i la tot felul de activităţi şi cursuri.


    mircea cărtărescu
mircea cărtărescu

“Copilul nu ne aparţine, el este ca un drumeţ străin care a bătut la uşa noastră. Trebuie să îl privim cu demnitate şi cu cinste, ca pe un om în faţa căruia noi trebuie să ne deschidem. Dacă n-o facem, înseamnă că nu ştim să ne creştem propriul copil”, a mai punctat  Mircea Cărtărescu, în cadrul evenimentului.

Organizaţia "Salvaţi Copiii" a lansat, marţi, o platformă online de parenting pozitiv, cu acces gratuit, pentru părinţi, cadre didactice și specialişti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net