Scrisoare către Tăriceanu după dizolvarea ALDE Dolj: «Ce părinte îşi omoară copilul?»

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu, atacat de filiala ALDE-Doljfoto: arhiva Click!
Călin Popescu Tăriceanu, atacat de filiala ALDE-Doljfoto: arhiva Click!

ALDE Dolj i-a transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu, în care îi solicită să anuleze decizia de dizolvare a filialei și să îl demită pe Daniel Chițoiu. Organizația îi reproșează lui Tăriceanu că a ales tranzacționismul în loc de liberalism, potrivit unui comunicat de presă.

Reacţia vine în contextul în care Biroul Politic Executiv a decis dizolvarea filialei ALDE Dolj. Anterior, filiala ALDE Dolj votase vineri o rezoluţie prin care cerea convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o linie politică clară. Organizaţia mai stabilise susţinerea deputatului Ion Cupă pentru funcţia de ministru al Energiei.

„Noi, vicepreşedinţi şi membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, preşedinţi ai organizaţiilor locale,primari, viceprimari, Consilieri municipali şi locali, lideri ai OFLDE Dolj şi TLDE Dolj,

Vă scriem aceste rânduri dezamăgiţi şi revoltaţi. Dezamăgiţi de modul îmn care ne-aţi înşelat aşteptările şi în care lăsaţi să fie călcate în picioare toate efoturile şi resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament şi încredere, în toţi aceşti ani. Revoltaţi de modul în care încercaţi să anihilaţi munca noastră de a clădi o organizaţie care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani.

(...) Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcţionar de partid -l-am numit pe dl. Chiţoiu- să dizolve dintr-un condei o întreagă organizaţie cu mii se membrii şi alte mii de simpatizanţi.

Cum puteţi să mai spuneţi românilor că sunteţi apărătorul drepturilor şi libertăţilor când, în partidul pe care îl conduceţi, dreptul la opinie şi libertate de exprimare sunt sancţionate drastic cu exluderi, radieri şi dizolvări? (...) Nu vă jucaţi, domnule Tăriceanu, cu destinele noastre şi ale organizaţiei Dolj, în care am pus atâta suflet, speranţe şi foarte multă muncă! Nu distrugeţi ALDE cu bună ştiinţă, domnule Tăriceanu! Ce părinte e acela care îşi omoară propriul copil?!”, se arată în scrisoarea trimisă, potrivit documentului remis MEDIAFAX.

Citeşte şi:

Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia de la șefia Senatului. Cui i-a oferit PSD funcția

Călin Popescu Tăriceanu și Dan Barna și-au anunțat candidatura. Vor la Cotroceni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net