Se caută nume pentru puiul de babuin de la Zoo Hunedoara

Ultima actualizare:

    Micul babuin, alături de părinţii săi, în ţarcul de la Zoo Hunedoara
Micul babuin, alături de părinţii săi, în ţarcul de la Zoo Hunedoara

Perechea de maimuţe africane de la Grădina Zoologică din Hunedoara a adus pe lume un pui, iar administratorii apelează la copii pentru a-i alege un nume micuţului. Primul pui de babuin născut în captivitate poate fi deja văzut de vizitatorii Grădinii Zoologice, scrie adevarul.ro. El a fost fătat cu puţin timp înainte de Paşte, dar reprezentanţii de la Zoo au dat vestea abia marţi, având nevoie de o perioadă de timp pentru a fi siguri că trăieşte.

Puiul babuinului Augustin şi al femelei sale, adusă la Zoo Hunedoara în urmă cu un, an este sănătos şi este bine protejat de mama sa. „Noua membră a familiei în acţiune. Dragi părinţi, vă rugăm să întrebaţi copiii ce nume i s-ar potrivi”, anunţă reprezentanţii Grădinii Zoologice din Hunedoara, care au publicat imagini cu familia de pavieni. 

Pavianul sau babuinul e o maimuţă cu botul alungit, asemănător cu al câinelui, cu maxilare puternice, buze proeminente, blana stufoasă şi coada scurtă. De altfel, numele său ştiinţific, tradus din limba greacă, înseamnă „cap de câine”, a fost dat ca urmare botului prea alungit, neobişnuit pentru primate. Babuinii mănâncă, dorm şi călătoresc în grupuri de 50 - 80 indivizi. Principalul rol în grup îl au femelele, iar masculii părăsesc grupul la maturitate. Pavienii mănâncă atât carne (peşte, păsări şi ouăle lor, rozătoare), cât şi vegetaţie – iarbă, rădăcini, fructe, seminţe, scoarţă de copaci şi frunze, după cum arată specialiştii Grădinii Zoologice Hunedoara. După 172 de zile de gestaţie (aproape şase luni), femela dă naştere unui singur pui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net