Anunț oficial! Ministrul Transporurilor Lucian Bode și premierul Ludovic Orban au vizitat ieri, 16 aprilie, șantierul Magistralei 5 de metrou. La final, aceștia au spus când vom circula cu metroul până în Drumul Taberei.


Ministrul Transporturilor Lucian Bode, împreună cu premierul Ludovic Orban au verificat stadiul lucrărilor la Magistrala M5 de metrou secțiunea Râul Doamnei - Eroilor. Și au început cu stația Academia Militară, una dintre cele mai întârziate.

Discuțiile purtate de către oficiali cu antreprenorii implicați în acest proiect au arătat că lucrările se desfășoară conform graficului, chiar dacă se mai înregistrează unele sincope ce apar din cauza problemelor generate de criza coronavirusului.

Se deschide Magistrala 5. Când vom circula cu metroul până în Drumul Taberei 

”Magistrala M5 de metrou secțiunea Râul Doamnei-Eroilor este un proiect de infrastructură extrem de important atât pentru locuitorii Bucureștiului, cât și pentru toți cei care tranzitează capitala României. Țin foarte mult la acest proiect, întârziat ca și termen, și de aceea sunt foarte atent la modul în care avansează lucrările”, a punctat șeful de la Transporturi.

ludovic-orban-si-lucian-bode-vizita-magistrala-5.jpg

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode au venit pe șantierul Magistralei 5 cu măști de protecție
Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode au venit pe șantierul Magistralei 5 cu măști de protecție

500 de muncitorii lucrează pe Magistrala 5, iar constructorii  au dat asigurări că termenele asumate pentru darea în trafic vor fi respectate.

Astfel, în prima parte a lunii mai vor fi făcute testele pentru circulație și la sfârșitul lunii iunie va fi dată drumul la circulație.

”Am văzut că au fost făcute lucrările necesare pe partea de automatizare. Le-am cerut celor din managementul Metrorex să facă, cu celeritate, toate demersurile legale către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul de Stat în Constructii pentru realizarea recepției parțiale”, a mai anunțat Bode.

Magistrala 5 trebuia să fie gata acum 8 ani

 Metroul din Drumul Taberei este așteptat din 2015. Lucrările au început în 2012, iar în trei ani  ni s-a prims că va fi gata. Au trecut, iată, opt ani și încă guvernanții vizitează șantierul.

Tronsonul Eroilor-Drumul Taberei va avea zece stații, o lungime de 6,871 km cale de rulare dublă şi va deservi circa 300.000 de locuitori, care vor circula cu 13 garnituri. Lucrarea a costat peste un miliard de euro.

Magistrala 5 va ajunge în Pantelimon, în 2030

În planuri, Magistrala  5 va continua până în Pantelimon. ”Vom demara, în cursul anului 2018, procedura de licitaţie pentru achiziţia serviciilor de proiectare pentru secţiunea Eroilor- Piaţa Iancului.

Perioada estimată de execuţie este 2018 - 2023, iar pentru tronsonul Piaţa Iancului- Pantelimon, 2023- 2030”, au anunțat în urmă cu doi ani reprezentanții Metrorex.

statie-de-pe-magistrala5-de-metrou.jpg

Pe pereții stației Academia Militară apare desenat un soldat
Pe pereții stației Academia Militară apare desenat un soldat

Conform proiectului, staţiile tronsonului Pantelimon – Universitate vor fi: Pantelimon, Granitul, Spitalul Sf. Pantelimon, Morarilor, Chişinău, Stadionul Naţional, Victor Manu, Piaţa Iancului 2, Mătăsari, Foişorul de Foc, Calea Moşilor, C.A. Rosetti, Universitate 2.

Tronsonul va începe de la depoul de metrou Pantelimon, va trece pe sub Șos. Pantelimon, Șos. Iancului, B-dul Pache Protopopescu şi va ajunge la Universitate trecând pe la piaţa Rosetti.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/pe-aici-va-trece-metroul-peste-fix-un

https://www.click.ro/news/bucuresti/magistrala-suspinelor-metroul-pana-drumul-taberei-nu-va-fi-gata-nici-anul-acesta

https://www.click.ro/news/national/magistrala-v-de-metrou-pericol-constructorul-cerut-94-mil-lei-si-blocat-conturile

 

 
 
Loading...