Deputatul Sebastian Ghiță, cercetat de DNA pentru evaziune fiscală și spălare de bani, ar putea ajunge la închisoare mai devreme decât și-ar fi propus procurorii. Anchetatorii vor cere instanței arestarea sa pe motiv că inculaptul a încălcat prevederile controlului judiciar pe cauțiune instituit în cazul său.


La ședința de judecată de miercuri, procurorul care judecă speța deputatului PSD a declarat în fața judecătorilor Înaltei Curți că Sebastian Ghiță a încălcat prevederile măsurii controlului judiciar. Conform acestuia, deputatul a participat la o emisiune televizată pe 5 aprilie, unde a făcut afirmații legate de cazul său. Acuzarea susține că una dintre interdicțiile impuse prin controlul judiciar pe cauțiune se referă la evitarea delarațiilor publice în mas media cu privire la obiectul cauzei, informează Mediafax.

Procurorii au cerut înregistrarea emisiunii televizate pentru a o pune la dispoziția instanței. Miercuri, Sebastian Ghiță s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a judecat contestația formulată de acesta față de măsura controlului judiciar pe cauțiune. Deputatul a contestat suma imensă pe care i-a cerut-o DNA, 13 milioane de euro, în schimbul libertății sale.  

 
 
Loading...