Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, mutată după incendiu. „Am găsit spațiul potrivit”

Ultima actualizare:

    Toate secțiile ATI din țară sunt controalate de autorități
Toate secțiile ATI din țară sunt controalate de autorități

La o săptămână de la incendiul puternic care a făcut scrum secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, omorând 10 persoane, autoritățile au găsit o soluție pentru a putea în continuare interna și trata pacienți.

La o săptămână de la incendiul din 14 noiembrie, reprezentanții Consiliul Județean, ISU, DSP și managerul interimar al unității medicale, Cristina Atănăsoaie Iacob, s-au întâlnit sâmbătă, 21 noiembrie, pentru a lua o decizia finală cu privire la mutarea secției ATI, informează stiri-neamt.ro.

Secția există doar în teorie momentan

Vineri, 20 noiembrie, se luase hotărârea ca Secția ATI să funcționeze provizoriu în locul secției de Obstetrică a spitalului, de la etajul al patrulea. Practic, noua secție ATI, amenajată la etajul IV al Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, există, este pregătită ca spațiu, dar nu poate primi pacienții.

„Noi suntem cu totul pregătiți, cu paturi aranjate, s-a făcut dezinfecție, igienizare, tot ce trebuia. Numai că suntem cu aparatura ultra-necesară blocată în zona percheziționată de Parchetul General.

Toată zona ATI este încuiată, inclusiv camera de gardă. Sper ca luni să luăm legătura cu Parchetul, să înțeleagă, deși este anchetă.

Din ce are spitalul, am pus tot, dar nu putem începe activitatea fără să avem siguranță.

Sunt 6 paturi cu echipamente la etajul al patrulea, dar deocamdată nu ne asumăm răspunderea cazării pacienților, pentru că nu avem aparatura de care am menționat”, afirma cu o zi înainte, pentru Mesagerul de Neamț, managerul interimar, dr. Cristina Atănăsoaie Iacob.

Unde va fi mutată secția ATI

„Sâmbătă dimineață m-am întâlnit cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Direcției de Sănătate Publică și managerul interimar al spitalului și am convenit că spațiul cel mai potrivit pentru amenajarea ATI este în clădirea unde funcționează Nefromed”, a declarat Ionel Arsene- președintele CJ Neamț. Clădirea centrului de dializă menționat este situată în apropiere de Spitalul Județean de Urgență Neamț.

Noua secție ATI are nevoie de aparatură

Aparatura de la Spitalul Județean Neamț e blocată în spațiile ce sunt vizate de ancheta în desfășurare declanșată după incendiul de pe 14 noiembrie și nu pot fi disponibilizate, astfel că va fi convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru toate procedurile necesare continuării și finalizării lucrărilor pentru mutarea secției ATI.

Se va trimite și o solicitare pentru a transfera de la Spitalul Modular COVID de la Lețcani injectomate, ventilatoare și monitoare pentru controlul funcțiilor vitale 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net