Detaliile despre vacanța din Seychelles pe care Florian Coldea a petrecut-o în compania lui Sebastian Ghiță și care a fost plătită de inculpatul fugar i-au fost fatale generalului SRI. Acesta a plătit cu funcția sa pentru faptul că a uitat de integritatea profesională și a ales să își petreacă timpul liber pe banii unui afacerist anchetat de Justiție.


Cazul „Coldea - Ghiță” se pare că nu este singular. În vremea când Elena Istode era șefa Direcției de Securitate Economică a SRI (perioada 2008 - 2009) și misiunea ei era să supravegheze contractele încheiate de statul român cu oamenii de afaceri, aceasta își petrecea vacanțele în compania unui afacerist controversat care, ulterior, a ajuns și deputat în Parlamentul României.  

În prezent, Elena Istode ocupă o funcție extrem de importantă în SRI. Este General de Brigadă SRI și șefa ofițerilor acoperiți!

poza2.jpg

Poză de familie: Cristian Rizea, Elena Istode și Josette Rizea, soția afaceristului
Sursă: cristoiublog.ro

Ion Cristoiu a publicat pe blogul său o serie de imagini dintr-o vacanță de lux pe care Elena Istode și-a petrecut-o la Cannes alături de Cristian Rizea, un afacerist trimis în judecată în martie 2016 după o anchetă a procurorilor DNA. Acesta este cercetat sub control judiciar pe cauţiune pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colţea.

Cristian Rizea, deputat în Parlamentul României în legislatura 2012 - 2016, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, dosarul urmând să fie judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În anul 2009, parlamentarul ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele două instituţii "astfel încât o persoană din familia lui Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv ca omul de afaceri să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna", arată DNA.

poza3.jpg

Elena Istode se unduiește în razele soarelui de la Cannes
Sursă: cristoiublog.ro

Cristoiu susține că vacanța a fost achitată din banii lui Cristian Rizea care a reacționat după publicarea lor, spunând că se știe cu Elena Istode de 20 de ani. "Nu ştiu cum aţi făcut rost de aceste fotografii. Sunt poze de mai mult timp. Cred că din 2008 -2009 sunt. 2008 mai precis. În 2008 am intrat în Parlamentul României. Nu vreau să dau prea multe detalii. Sunt fotografii de familie cu mine şi soţia. Doamna Istode e o prietenă veche de familie de 20 de ani. Mi-a spus că se ştia că a venit cu noi în vacanţă. Se făceau rapoarte la instituţie", a declarat Cristian Rizea, joi seară, la România TV.

Mai multe imagini, aici!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: