Șeful Poliției din Bacău: femeile bătute ar trebui să aștepte până dimineața cu reclamațiile

Ultima actualizare:

    Vasile Oprișan, șeful IPJ Bacău, a făcut câteva declarații scandaloase despre femeile agresate de partenerii lorfoto: arhiva Adevărul
Vasile Oprișan, șeful IPJ Bacău, a făcut câteva declarații scandaloase despre femeile agresate de partenerii lorfoto: arhiva Adevărul

Vasile Oprișan, șeful Poliției din Bacău, a provocat indignare cu o declarație despre femeile care depun reclamație după ce sunt agresate de soții lor. Oprișan a susținut la un post de radio că acestea exagerează sunând la 112 în miez de noapte pentru o palmă și că ar trebui să aștepte până dimineața.

Corpul de control al Poliției face o anchetă în această perioadă la Bacău, pentru a verifica dacă șeful IPJ din localitate a încălcat vreun regulament când s-a referit la femeile agresate de partenerii lor de viață, informează Digi 24.

Invitat într-o emisiune la postul de radio Mesagerul FM, Vasile Oprişan, şeful Poliţiei din Bacău, a spus că femeile care primesc o palmă din partea soţilor exagerează atunci când sună la 112. Acestea nu ar trebui să-i deranjeze pe poliţişti în miez de noapte, deoarece pot aştepta şi până dimineaţa.

Vasile Oprișan și-ar putea pierde funcția

Vasile Oprişan conduce IPJ Bacău de mai bine de 10 ani și este în pericol să-și piardă funcția în urma acestor declarații. Mesajul său contrazice activitatea Poliţiei Române din ultima perioadă, care a transmis în repetate rânduri că vrea să scadă numărul de cazuri de violenţă domestică. Amintim aici introducerea unor noi ordine de protecție provizorii, dar și declarațiile ministrului de Interne care a promis că agresorii vor primi brățari pentru monitorizare.

Cele mai multe agresiuni au loc seara

Conform statisticilor, de obicei scandalurile domestice urmate de violențe au loc seara. Atunci, după un pahar sau mai multe de alcool, ajung neînțelegerile. ”Nu există sfârșit de săptămână sau nu există noapte în care cel puțin o persoană, victimă a acestui tip de violență să nu ajungă la urgențe. Din acest punct de vedere chiar dacă la prima vedere violența domestică pare ca aparținând zonelor defavorizate, nu este numai apanajul acestor zone. Iar victimele nu sunt numai femei, ci și bărbați. Dar ce este îngrijorător faptul că multe dintre aceste agresiuni au loc față de copii. De obicei este vorba despre persoane dependente social. Tu întrebi, ca doctor, «doamnă, ce veți face de acum înainte?». Dar din păcate nu prea au unde să se ducă.  Ele vin direct în pumnul care le-a lovit prima dată. Din păcate suntem departe de a asigura asistență psihologică și integrare socială în astfel de situații”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe-Toxicologie la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” Iași.

Citește și:

Nicoleta Guţă, bătută de tată şi soţ. A cerut ordin de restricţie împotriva lor

Ordinul de protecție provizoriu a intrat în vigoare! Cine își bate nevasta rămâne pe străzi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea png
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net