Un pedofil a fost lăsat în libertate pe străzile din Alba Iulia. Deşi a abuzat 8 copii, iar apoi a făcut presiuni asupra lor să-şi retragă plângerile, judecătorii au considerat că George Mircea Morgoci nu e un pericol public.


Magistraţii au dat ieri sentinţa: 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani. George Mircea Morgoci (52 de ani) este acuzat că în perioada 2009-2010, a făcut sex cu minori, cu vârste între 13 şi 16 ani, pe care i-a recrutat din rândul persoanelor fără adăpost ori de la centre de plasament din Alba Iulia.

Bărbatul le-a oferit copiilor drept recompensă sume de bani, cazare şi alte foloase materiale. El a fost arestat în ianuarie 2011, dar a fost eliberat, suprinzător, cu interdicţia de a părăsi localitatea, în luna noiembrie.

La puţin timp după ce a fost eliberat a început să facă presiuni asupra victimelor pentru a-şi schimba declaraţiile. Procurorii DIICOT au solicitat din nou arestarea preventivă a pedofilului, dar au fost refuzaţi de instanţa de judecată. Codul penal prevede pentru infracţiunea „sex cu minori" pedeapsa cu închisoarea de la trei la 12 ani. George Morgoci a rămas însă în libertate. Sentinţa nu este definitivă.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: