Iulia abia terminase orele. Se grăbea bucuroasă spre casă, era vineri, venea weekend-ul şi avea timp să se joace cu prietenele. Când mai avea puţin până acasă s-a întâmplat tragedia. Patru maidanezi apăruţi din senin au atacat-o cu sălbăticie. Numai o minune a făcut ca Iulia să nu fie ucisă de colţii fiarelor.


Pe strada Aviatori din Bacău întâlneşti din loc în loc cuşti în care se adăpostesc zeci de maidanezi. În ultimii ani, câinii au fost ridicaţi pe rând de hingheri, dar iubitorii de animale din cartier i-au luat înapoi.

Au promis că se ocupă de ei, dar patrupedele trăiesc în continuare în libertate. Nu e prima dată când muşcă, dar niciodată nu a fost ceva grav. Până ieri, când victimă le-a căzut Iulia, o fetiţă de 9 ani, elevă în clasa a III-a la o şcoală din cartier. Pe drumul spre casă, copila a fost atacată de patru maidanezi, povestesc martorii.

Iulia a fost dusă de urgenţă la spital

CLIIMA20121026_0096_1.jpg

Iulia a fost dusă de urgenţă la spital

„A adus-o acasă pe braţe un vecin care a smuls-o din colţii animalelor.Era foarte speriată. Nu mi-a zis decât că a fost încolţită de patru câini. A fost muşcată de umeri, de urechi şi are patru răni mari la piciorul drept. Salvarea a luat-o după câteva minute", povesteşte Alina Burac, femeia care are grijă de Iulia de când părinţii ei au plecat la muncă în Italia. Medicii afirmă că viaţa copilei nu este pusă în pericol, însă aceasta a suferit un grav şoc emoţional şi urmează să fie consiliată de un psiholog. Micuţa va sta în spital minim trei zile pentru a i se urmări evoluţia rănilor.

Iulia a fost sfâşiată de maidanezii care aparţin, din primele date, de un adăpost privat, construit ilegal pe domeniul public, care este neîngrădit. „Cetăţeanul care adună câinii va suporta consecinţele legii. Poliţia Locală a deschis o anchetă", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ionuţ Tomescu.

 
 
Loading...