Nu ştie când şi dacă se va întâmpla, dar este singurul român pregătit să supravieţuiască Apocalipsei. El crede că Omenirea va fi „arsă" de radiaţii, că furtunile solare vor tăia curentul electric pe toată planeta, iar centralele nucleare vor exploda.


De aceea, şi-a construit temeinic, un buncăr săpat în pământ. Merge la adăpost când este sigur că nu îl vede nimeni. Locul este un mare secret, într-o pădure din Munţii Apuseni. Un tunel săpat în pământul cleios duce la o uşă. Dincolo de aceasta se află buncărul inginerului Cornel Zamfirescu. Nu este încă gata, dar camerele au deja ziduri groase din beton.

Aşa arată intrarea în buncăr

CLIIMA20121206_0111_1.jpg

Aşa arată intrarea în buncăr

"Şi când voi etanşa uşile, din buncăr atât se va mai vedea, această coardă pe care se intră şi se iese", a povestit inginerul, pentru emisiunea „În premieră cu Carmen Avram", de la Antena 3. Crede cu tărie că Omenirea va deveni o ruină, banii vor dispărea, iar civilizaţia aşa cum o cunoaştem acum va fi doar o amintire.

În interior, există tot ce este necesar : toaletă, paturi,generatoare de energie electrică

CLIIMA20121206_0112_1.jpg

Aşa arată intrarea în buncăr

Crede că furtunile solare vor tăia curentul electric pe tot globul,  centralele nucleare vor exploda, iar Omenirea va fi pârjolită de radiaţii. În buncăr este la adăpost, are toaletă, cabină de duş, măşti de gaze şi costum antichimic, generatoare, conserve. Când va fi gata, vor fipaturi şi locuri pentru 18 oameni. Depozitele adevărate de hrană, cele pentru luni de zile, sunt îngropate în altă parte, tot în pădure, într-un loc secret.

CLIIMA20121206_0113_1.jpg

Aşa arată intrarea în buncăr

Zidurile sunt învelite în două rânduri de plase din sârmă, sudate între ele, folii de plumb şi de aluminiu şi mai multe straturi de izolaţie, ca să nu apară infiltraţii din adâncul pământului.

Mai este o problemă la care Cornel Zamfirescu se mai gândeşte: dacă explodează centralele nucleare, praful radioactiv rămâne mult timp pe pământ, iar el nu ar putea să scoată la timp proviziile din pădure. În buncăr are rezerve pentru o lună: conserve, orez vidat în sticle de plastic şi grâu care, pus la încolţit, este cel mai rapid mod de a obţine vitamine. 

 
 
Loading...