Cinci maşini de epocă, pe care le-a colecţionat de-a lungul anilor, şi apartamentul în care locuieşte, situat în centrul Bucureştiului, au fost cedate de Cristian Popescu Piedone în schimbul libertăţii sale. Fostul edil, cercetat în dosarul Colectiv, a contestat cauţiunea instituită de DNA.


Anul viitor, pe 4 ianuarie, fostul primar al sectorului 4 va da piept din nou cu magistraţii Tribunalului Bucureşti. Piedone a contestat suma pe care DNA i-a cerut-o în schimbul lăsării sale în libertate (1,5 milioane de lei), pe care o consideră nejustificată. Până să ajungă din nou în faţa instanţei, Piedone a fost nevoit să facă dovada plăţii cauţiunii. Fiindcă nu dispunea de bani, le-a propus procurorilor anticorupţie să-i pună sechestru asigurător pe o parte din bunurile mobile şi imobile pe care le deţine, până la acoperirea „datoriei”.

Fostul primar şi-a plătit libertatea cu cele cinci automobile de colecţie pe care le-a achiziţionat de-a lungul anilor. E vorba de un Mercedes 200 din 1966, un Oldsmobile din 1959 şi trei autoturisme Cadillac, din anii 1958, 1969 şi 1974. În plus, Piedone a girat cu apartamentul de 73 mp în care locuieşte în prezent împreună cu familia sa şi care face parte din casa părintească, provenită din moştenire. „Prin ordonanţa dispusă de către domnul procuror s-a admis cererea noastră şi s-a dispus măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor pe care noi le-am adus garanţie în vederea acoperirii cuantumului cauţiunii”, a declarat avocatul lui Piedone, Adelin David. 

Piedone este cercetat în stare de libertate pentru abuz în serviciu şi fals intelectual cu privire la autorizarea clubului Colectiv.

 
 
Loading...