Şi şef de Consiliu Judeţean, şi fermier. El e cel mai bogat agricultor din Bărăgan

Ultima actualizare:

    Vasile Iliuţă adoră munca la câmpFoto: Facebook
Vasile Iliuţă adoră munca la câmpFoto: Facebook

După ce ce pleacă de la birou, seful Consiliului Judeţean Călăraşi trece la munca din câmp. În plină campanie agricolă, cel mai înstărit fermier din Bărăgan lucrează în agricultură, acolo de unde a pornit în afaceri. Fără cravată şi fără costum, Vasile Iliuţă se ocupă îndeaproape de recoltarea cerealelor.

E înnebunit după munca pe ogor! “Mă întorc cu plăcere, după programul de la birou, în locurile unde am crescut din punct de vedere profesional. Sunt fericit să văd cum copiii îmi calcă pe urme. Fermier în Bărăgan înseamnă o misiune care implică dragoste de pământ şi multă dăruire”, spune Vasile Iliuţă. Şeful Consiliului Judeţean Călăraşi nu poate rămâne doar la birou fiindcă e înnebunit după. agricultură.

Exploatează 3.000 de hectare

Fost primar al comunei Vâlcelele timp de 12 ani şi fost deputat în Parlamentul României, Iliuţă este unul dintre cei mai înstăriţi aleşi din Călăraşi.În noiembrie 2014, Klaus Iohannis a ajuns în Bărăgan, cu câteva zile înainte de alegeri. “În 2009, Băsescu a venit la Vâlcelele şi a câştigat. În 2014, Iohannis a venit la Vâlcelele şi a câştigat. Vâlcelele e un centru energetic care generează preşedinţi. Candidatul care vine la Vâlcelele în vizită iese preşedinte“, obişnuieşte să spună Iliuţă.

La 48 de ani, politicianul este acţionar la şase companii, la una dintre ele fiind asociat unic, şi are în proprietate 450 de hectare de teren agricol. În total, el exploatează o suprafaţă de 3.000 de hectare de pământ. Iliuţă este absolvent al Facultăţii de Economie Agrară şi are un certitificat de agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale. În 2010, el a început la Vâlcelele construirea unei ferme zootehnice, populată iniţial cu peste 500 de vaci din rasa Holstein.Citeşte articolul complet pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net