Singurul metru de autostradă din Moldova a fost prădat

Ultima actualizare:

    Singurul metru de autostradă din Moldova a fost realizat în şapte ore cu o echipă de 17 muncitoriFOTO: Facebook
Singurul metru de autostradă din Moldova a fost realizat în şapte ore cu o echipă de 17 muncitoriFOTO: Facebook

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a decis să monitorizeze non-stop singurul metru de autostradă din Moldova, pe care el l-a construit în șapte ore, pe 15 martie. A luat această decizie după ce hoții au început să fure componente de la „Monumentul Autostrăzii”.

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi a anunţat că a adoptat măsuri de siguranţă pentru a-i împiedica pe hoţi să mai fure componente de la „Monumentul Autostrăzii”, pe care l-a construit în semn de protest faţă de faptul că ţara noastră nu dispune de infrastructură rutieră modernă.

Ştefan Mandachi a transmis pe Internet că a adoptat măsuri de siguranţă pentru a-i împiedica pe hoţi să mai vandalizeze metrul de autostradă pe care l-a construit în semn de protest faţă de infrastructura rutieră precară din ţara noastră, scrie adevarul.ro. Singurul metru de autostradă din Moldova a fost realizat în şapte ore cu o echipă de 17 muncitori, în mod simbolic, pe raza satului Cumpărătura, din judeţul Suceava.

„E bine de ştiut însă şi că, începând din această săptămână, pentru că este pe un teritoriu privat, zona beneficiază de monitorizare video 24/24 cu transmitere în timp real şi stocarea imaginilor pe serverul agenţiei de pază. Acest demers l-am iniţiat din dorinţa de a ne păstra intacte bunurile pentru că da, manifestul aparţine tuturor, dar bunurile şi investiţiile făcute aparţin unui singur om şi pentru că, aşa cum am scos în faţă responsabilii pentru lipsa autostrăzilor din România, tot la fel ne dorim să scoatem în faţă şi infractorii care aleg să distrugă singurul metru de autostradă din Moldova”, a transmis suceveanul care a iniţiat campania „România vrea autostrăzi”.

Singurul metru de autostradă din Moldova, filmat 24/24 ore

Ştefan Mandachi a amitit că autostrada de un metru a fost vandalizată în mai multe rânduri. Recent, persoane necunoscute au sustras separatoarele de benzi, care sunt nişte bucăţi de plastic. În luna mai, au fost furate componente ale maşinilor avariate pe care Mandachi le-a expus la Cumpărătura pentru a scoate în evidenţă că se produc tragedii pe şosele din cauza lipsei de autostrăzi, scrie adevarul.ro.

”Ca pas următor, aşa, cât să nu pară că ne plictisim dacă tot nu ştie lumea încă ce pregătim, zilele acestea ni s-au furat sepratoarele de sens de pe metrul de autostradă. Nu toate – s-au furat trei şi altele au fost distruse. Uite că aici chiar nu ştim ce scuză să le găsim. Mai mult decât atât, de dată aceasta, nu ne mai dorim să găsim scuze nimănui pentru nicio infracţiune. Ca orice alt gest făcut cu intenţie, de data aceasta ne imaginăm că furtul şi distrugerea au fost făcute cu simţ de răspundere şi asumarea delicvenţilor aşa că, de data aceasta iniţiem o reclamaţie la poliţie”, a arătat Ştefan Mandachi.

Singurul metru de autostradă din Moldova a fost realizat în şapte ore

Singurul metru de autostradă din Moldova a fost realizat în şapte ore cu o echipă de 17 muncitori, scrie adevarul.ro.

Au fost folosite un escavator cu gheară pe roţi, un escavator tip macara cu şenile, un buldozer tasator, două camioane cu remorcă, un camion cu betonieră, două microbuze, o vola, şase lopeţi, două dreptare, două drujbe, patru ciocane, 4.17 metri cubi de beton, 36 de metri pătraţi de plasă de fier, un kilogram de cuie, trei kilograme de vopsea, 36 metri cubi de balastru, opt metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru parapeţii de protecţie şosea şi 12 metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru susţinerea afişajelor şi indicatoarelor rutiere. Valoarea investiţiei este de aproximativ 4.500 de euro.

Citește și

Primul metru de autostradă din Moldova. La ora 15.00, timp de 15 minute va fi protest național

«Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net