Singurul român condamnat la 99 de ani de închisoare, eliberat după 22: «Să ucizi e ca mersul pe bicicletă»

Ultima actualizare:

    Marius Csampar, singurul român condamnat  la 99 de ani de închisoare, a fost eliberat  după ce a executat 22 de ani din pedeapsă. Foto: evz.ro
Marius Csampar, singurul român condamnat la 99 de ani de închisoare, a fost eliberat după ce a executat 22 de ani din pedeapsă. Foto: evz.ro

Capul unei victime l-a folosit ca să joace fotbal. Pe o altă victimă a dat-o la şobolani. În puşcării i se spune ”Pisica neagră” şi prima oară a omorât la 16 ani. De fapt îl cheamă Marius Csampar şi este singurul român condamnat la 99 ani de închisoare. A fost eliberat săptămâna trecută după ce a executat 22 de ani din pedeapsă. Are în ”palmares” şase crime, peste 200 de tâhării şi furturi ”fără număr”.

A început ca hoţ de case şi a sfârşit drept criminal în serie. ”Primul furt l-a făcut la 8 ani, de la o tutungerie. A fost de plăcere! Nimeni nu se naşte asasin. Devii pe parcurs. Crima e cea mai uşoară faptă. Adică e ca şi ţigara, ca mersul pe bicicletă. Dacă ai băgat o dată ţigara în gură, te înveţi! Eu eram cât se poate de lucid şi cât se poate de ordonat. Eu nu am fost genul de om care să mă sperii: am realizat ce am făcut, am vrut să fac ce am făcut”, spunea Marius Csampar într-un interviu dat în 2014 pentru acasatv.ro.

Între 1994 şi 1997, Marius Csampar a ucis şase persoane şi avea doar 22 de ani când a fost condamnat la închisoare pe viaţă. A comis prima crimă la 16 ani. Era 1993, decembrie, şi el venise l-a furat cu încă 3-4 inişi. Proprietara casei i-a suprins, iar Csampar a acţionat. ”Am lovit-o cu pumnii şi a căzut. Nu a mai mişcat. Am luat din casă ceva electronice şi bijuterii. Dacă mai stăteam găseam şi banii că ştiam că-i avea. Dar am auzit larmă pe afară şi am fugit”, îşi povesteşte Csampar prima crimă.

În iunie 1994 a urmat altă victimă căreia i-a crăpat capul, un prieten, Mitică. Era un tovarăş de fărădelegi care l-a şantajat că se duce la poliţie să-l toarne pentru spargerea unei consignaţii. ”L-am văzut la o terasă, se uita la un meci. Când m-a văzut a început să tremure. Eu ca să-i câştig încrederea i-am dat de băut. Când am considerat că a prins puţină încredere în mine l-am atras în Parcul Titan, la loc întunecos. Am început să-l bat, l-am tranşat cu cuţitul. La cap i-am dat un şut şi s-a dus în Lacul IOR, iar corpul a ajuns în canal”, îşi aducea aminte Csampar într-un interviu din 2012 dat jurnalistei Mirela Ceanu la OTV. După o lună şi jumătate, în Sinteşti, a vrut să tâlhărească un bătrân care vindea ţuică şi vin. A înfipt în el o ţepuşă care se foloseşte la prins peşte. Csampar simte mirosul sângelui şi devine de neoprit. În 1995 a urmat alt prieten care voia să-l toarne. Au fost împreună şi au atacat în noaptea de Revelion o femeie care îl găzduise cândva şi care acum vindea alcool. Din nou tâlhăria s-a terminat prost, iar pe Csampar l-a deranjat că existau martori. A făcut ce ştia mai bine: a atacat bărbatul şi l-a hăcuit cu un cuţit. Corpul victimei a fost găsit abandonat în ruinele cinematografului Feroviarul din zona Gării de Nord. A şasea victimă a fost tot un prieten care l-a enervat. L-a ucis şi l-a aruncat într-un canal de termoficare din stadionul Olimpia. Aici strângea lucrurile adunate din furat, au afirmat apoi poliţiştii. Boschetarul i-a contestat autoritatea, iar Csampar l-a ucis în timp ce dormea. L-a tăiat de 36 de ori, au povestit apoi poliţiştii. În doar patru ani avea să ucidă nu mai puţin de şase persoane. Este bănuit şi de alte cazuri rămase cu autor necunoscut. De când se află după gratii, de 22 de ani, a fost vizitat o singură dată, de unul dintre fraţi. 

Marius Csampar a fost eliberat pe 20 mai din Penitenciarul Turnu –Severin pentru bună purtare. Potrivit motivării sentinţei Tribunalului Mehedinţi care i-a admis la a treia încercare cererea de eliberare, Csampar merită să iasă din puşcărie deoarece a fost recompensat de 20 de ori cu suplimentarea drepturilor şi de 16 ori cu ridicarea măsurii disciplinare aplicate anterior. A participat la programe educative şi a obţinut 139 de zile-câştig ca urmare a muncii prestate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net