O nouă alertă la Timişoara, după ce locatarii unui bloc au fost evacuați, în urma unui miros ciudat și puternic de insecticid. Printre persoanele evacuate din locuință se numără și 5 copii.


O nouă situație critică are loc în Timișoara, după ce în urmă cu doar câteva zile trei persoane au murit, după ce într-un bloc s-a făcut dezinsecție și deratizare cu o substanță toxică și letală pentru oameni. Alte 40 de persoane, tot locatari ai imobilului, au fost internate în spital cu diverse afecțiuni, iar forțele de ordine au demarat o anchetă în acest sens pentru ca vinovații să fie trași la răspundere.

O nouă alertă cu isecticid toxic la Timișoara 

Lecția se pare că nu a fost învățată și o situație asemănătoare a reapărut într-un bloc de locuințe din zona Sagului, în vecinătatea Pieței Doina. Astfel, pompierii din Timişoara au intervenit vineri seară, 22 noiembrie, pentru evacuarea unei scări de bloc, din sudul oraşului, după ce locatarii au anunţat că au simţit miros puternic de insecticid. Au fost evacuate zece persoane din cele 16 apartament, dintre care cinci copii.

 

Pe lângă forțele pompierilor, au intervenit la fața locului și echipaje SMURD și o echipă CBRN pentru a face măsurători cu aparatura de specialitate, pentru a vedea dacă este sau nu vorba despre vreo substanță toxică, potrivit opiniatimisoarei.ro.

„A fost alertat imediat Detaşamentul 2 Timişoara, pentru o prima intervenţie şi evacuare a persoanelor din imobil, echipajul de prim ajutor SMURD B si echipajul CBRN. Au fost evacuate un numar de 10 persoane, 5 adulți, 5 minori”, a transmis ISU Timiş. „În urma detecţiei cu echipajul CBRN nu s-au înregistrat valori de substanţe toxice pe aparatura de detecţie. La locul intervenţiei acţionează 1 echipaj CBRN, o autospeciala de stingere, 1 echipaj de prim ajutor SMURD B, ofiţerul de serviciu şi 2 echipaje de poliţie”, mai transmite ISU Timiş.

De asemenea, ISU Timiş a precizat că mai sunt internate trei persoane, dintre care doi copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu” şi un adult la Spitalul Judeţean.

 

 

 

 

 
 
Loading...