Situație critică în Timișoara! Alt bloc evacuat, din cauza unui miros puternic de insecticid

Ultima actualizare:

    Un apel la 112 a anunțat prezența unui miros de insecticid într-un bloc din TimișoaraFoto: opiniatimisoarei
Un apel la 112 a anunțat prezența unui miros de insecticid într-un bloc din TimișoaraFoto: opiniatimisoarei

O nouă alertă la Timişoara, după ce locatarii unui bloc au fost evacuați, în urma unui miros ciudat și puternic de insecticid. Printre persoanele evacuate din locuință se numără și 5 copii.

O nouă situație critică are loc în Timișoara, după ce în urmă cu doar câteva zile trei persoane au murit, după ce într-un bloc s-a făcut dezinsecție și deratizare cu o substanță toxică și letală pentru oameni. Alte 40 de persoane, tot locatari ai imobilului, au fost internate în spital cu diverse afecțiuni, iar forțele de ordine au demarat o anchetă în acest sens pentru ca vinovații să fie trași la răspundere.

O nouă alertă cu isecticid toxic la Timișoara 

Lecția se pare că nu a fost învățată și o situație asemănătoare a reapărut într-un bloc de locuințe din zona Sagului, în vecinătatea Pieței Doina. Astfel, pompierii din Timişoara au intervenit vineri seară, 22 noiembrie, pentru evacuarea unei scări de bloc, din sudul oraşului, după ce locatarii au anunţat că au simţit miros puternic de insecticid. Au fost evacuate zece persoane din cele 16 apartament, dintre care cinci copii.

Pe lângă forțele pompierilor, au intervenit la fața locului și echipaje SMURD și o echipă CBRN pentru a face măsurători cu aparatura de specialitate, pentru a vedea dacă este sau nu vorba despre vreo substanță toxică, potrivit opiniatimisoarei.ro.

„A fost alertat imediat Detaşamentul 2 Timişoara, pentru o prima intervenţie şi evacuare a persoanelor din imobil, echipajul de prim ajutor SMURD B si echipajul CBRN. Au fost evacuate un numar de 10 persoane, 5 adulți, 5 minori”, a transmis ISU Timiş. „În urma detecţiei cu echipajul CBRN nu s-au înregistrat valori de substanţe toxice pe aparatura de detecţie. La locul intervenţiei acţionează 1 echipaj CBRN, o autospeciala de stingere, 1 echipaj de prim ajutor SMURD B, ofiţerul de serviciu şi 2 echipaje de poliţie”, mai transmite ISU Timiş.

De asemenea, ISU Timiş a precizat că mai sunt internate trei persoane, dintre care doi copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu” şi un adult la Spitalul Judeţean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net