ȘOCANT! Și-a decapitat mama și i-a înfipt capul în gard

Ultima actualizare:

    Criminalul Ionel Mihăilă şi mama luifoto: Arhiva Personală
Criminalul Ionel Mihăilă şi mama luifoto: Arhiva Personală

Un bărbat, de 37 de ani, din comuna gălăţeană Movileni, a fost arestat pentru omor calificat după ce şi-a decapitat mama cu un cuţit şi i-a înfipt capul în gardul casei, potrivit News.ro. El și-a motivate gestul șocant prin faptul că aceasta devenise „demon”.

Bărbatul locuia împreună cu mama sa, o femeie de 71 de ani, în comuna gălăţeană Movileni, iar luni seară, potrivit anchetatorilor şi-a decapitat mama cu un cuţit.

”Inculpatul Mihăilă Ionel, de 37 de ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi (...). În seara zilei de 7 noiembrie 2016, pe fondul unor motivaţii de ordin mistico-religios şi a unui mod de manifestare de o extremă violenţă, inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit, după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt, pur şi simplu, într-unul din parii gardului care le mărginea locuinţa”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.   

Crima a fost sesizată la Poliţie marţi dimineaţă, de preotul din localitate, căruia bărbatul i-a spus ce a făcut.

”Nu există un mobil, este foarte convins că ceea ce a făcut e un act de dreptate, de altfel el s-a dus la preot după ce a comis această faptă, să îi spună că a restabilit ordinea. Preotul a fost cel care a anunţat la 112, era în dimineaţa zilei de 8 noiembrie. Fiind sărbătoare, lumea a început să meargă la biserică, iar domiciliul lor este vizavi de biserică. Inculpatul a pus capul propriei mame cu spatele spre biserică pe motiv că nu are dreptul să privească spre biserică”, a precizat Istrate.    

Bărbatul le-a mai spus anchetatorilor că mama lui devenise ”demon” .

„Inculpatul a fost plecat o perioadă de timp din ţară, nu a avut nici un fel de manifestare violentă. Între dumnealui şi mama dumnealui nu au existat conflicte, erau efectiv îndemnuri ale mamei de o a ajuta la treburile din gospodărie, motiv pentru care inculpatul a început să o privească ca pe un duşman, ca pe un demon, aşa a şi spus, asta devenise mama lui. Este un om liniştit, a fost liniştit pe durata audierilor, a spus că ceea ce a făcut este un act de dreptate. A devenit violent acum, în momentul în care a fost scos din arest şi dus la instanţă pentru a se discuta propunerea de arestare”, a mai spus Liliana Istrate.   

Procurorii vor continua cercetările pentru a stabili dacă bărbatul a mai avut până acum un comportament violent, inclusiv faţă de alte persoane.

Miercuri, bărbatul a fost arestat preventiv pentru omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi.   

Având în vedere natura acestei infracţiuni se va dispune şi efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ.

Pentru fapta sa, potrivit Codului Penal, bărbatul riscă detenţie pe viaţă sau între 15 şi 25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net